2024-04-10 07:41Pressmeddelande

Klart med ny museichef till Rian

Erika Danker, ny museichef för RianErika Danker, ny museichef för Rian

Nu är det klart vem som efterträder Love Jönsson på Rian.

Falkenbergs nya museichef heter Erika Danker. Erika har varit verksam i Halmstads kommun sedan många år tillbaka där hon för närvarande är intendent för utställningar och ställföreträdande  museichef på Mjellby konstmuseum. 

 – Vi är väldigt glada över att få Erika till Falkenberg, säger Karolina Petersson, kulturchef i Falkenbergs kommun. Hon har starka kompetenser som vi ser fram emot att matcha med Rians breda uppdrag inom design, konst och kulturhistoria. Dessutom är hon drivande inom hållbarhetsfrågor inom museisektorn, vilket linjerar fint med kommunens arbete kring hållbar tillväxt. 

 – Jag ser verkligen fram emot att lära känna Rians verksamhet och inte minst medarbetarna. Som Falkenbergsbo har jag följt Rians resa till en ryktbar, nationell institution som ändå lyckas stå stadigt och vara relevant för sitt lokalsamhälle. Det är ett ärofyllt uppdrag att få förvalta och driva verksamheten vidare, säger Erika Danker.

Kontakta gärna

Erika Danker
erikadanker@hotmail.se
0706-36 96 38

 



Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.
Kulturchef
Karolina Petersson
Kultur-, fritids- och teknikförvaltningen