2022-10-20 14:18Pressmeddelande

Falkenbergs kommun tillsätter extern utredning med anledning av uppgifterna i Hallands Nyheter

Under torsdagen publicerade Hallands Nyheter en granskning om Falkenbergs kommun och näringslivet. Med anledning av de uppgifter som framgår i medieartiklarna har kommunen tagit initiativ till en extern utredning som ska göras av en oberoende part.

– Det är allvarliga anklagelser som framgår i artiklarna och vi tar dessa på stort allvar. Vi har därför tagit initiativ till en extern utredning som följer de rutiner som finns för vår interna visselblåsarfunktion, säger Lina Weetman, kanslichef på Falkenbergs kommun.  

Uppgifterna som framgår i medieartiklarna rör anklagelser om oegentligheter, lagbrott och korruption.

Följer rutiner vid missförhållanden

Granskningen kommer att ske enligt de rutiner vi har tagit fram för visselblåsarfunktionen. En extern part kommer att utreda uppgifterna. Anledningen till att vi väljer att låta en extern part leda utredningen beror på att bedömningen är att det skulle vara svårt för medarbetare att förhålla sig oberoende till en utredning av det här slaget.

För mer information:
Lina Weetman
Kanslichef i Falkenbergs kommun
lina.weetman@falkenberg.se
Tel: 0346-885006


Ämnen: Kommun

Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".