2020-03-04 10:39Pressmeddelande

Falkenbergs kommun lanserar ny app för felanmälan

Falkenbergs kommun lanserar en ny app för felanmälan. Nu blir det enklare som invånare att anmäla skadegörelse eller saker som inte fungerar som det ska.

I den nya funktionen, som finns både som app och som formulär på kommunens webbplats, ska kommuninvånare kunna felanmäla såväl trasiga gatlampor, klotter och annan mindre skadegörelse.

– Vi vill att det ska bli lättare för falkenbergare att lämna tips på saker som inte fungerar. Det är till stor nytta för oss att få de här anmälningarna och att vi tillsammans kan hjälpas åt att hålla Falkenberg ”helt och rent”, säger Christian Fager, fritidschef på Falkenbergs kommun.

Nu går det också att bifoga bilder till sin anmälan och visa på karta var felet finns någonstans.

– Men det nya systemet får vi in mer exakt information om vad som är fel och var. Vi kan också skicka ut en notis direkt i mobilen till de som är ute på plats och arbetar och rätta till mindre fel mycket snabbare än tidigare, berättar Christian Fager.

En annan nyhet är att den som anmält kan välja att få återkoppling när felet är åtgärdat, eller om det eventuellt inte är åtgärdat och i så fall varför. Det går också att följa ärenden som någon annan redan anmält.

App och webb
Felanmälan och appar finns att hitta på vår webbplats: https://kommun.falkenberg.se/felanmalan

Kontakt
För mer information om den nya appen och dess användningsområden, kontakta Christian Fager på 070-638 63 22 eller 0346-88 50 51.


Om Falkenbergs kommun

About company