2021-03-23 05:55Pressmeddelande

Sveriges hemligaste slott blir året-runt-destination

Engsholms Slott på MörköEngsholms Slott på Mörkö

Ställ inte in – ställ om. Nu lanserar Engsholms Slott på Mörkö, efter trettio år som hotell för konferenser, event och bröllop – ett året-runt koncept för privatgäster. Med på resan är även fjärde generationen inom restaurang och hotell, Mattias Johansson, som kliver in som ekonomi- & affärsutvecklingsansvarig på Slottet.

- Vi startade förra året med fler bokningar än vi haft på länge, men sen kom Covid-19 och världen ändrades, säger Kerstin Johansson, delägare och vd på Engsholms Slott 

- I mars 2020 försvann nästan samtliga konferens- och gruppbokningar. Hela branschen var i kris. Vi förstod tidigt att vi har en stor utmaning framför oss, det är dags att tänka ut nya koncept och sätt att bjuda in gäster till slottet. Vi vill inte bara nå företagsgästerna, utan även privatpersonerna som behöver komma bort från vardagen. Under 2020 testade vi nytt för att se vad privatgästen är intresserad av. Jag är glad att vi var snabbfotade och modiga redan från start då det lett fram till att vi 2021 öppnar upp som en destination för privatgästen. Nu välkomnar vi alla att följa med på den resan då Engsholms Slott går från att enbart fokusera på konferensgästen till att bli en året-runt-destination med hotell, restaurang, havsspa och konferens på Mörkö. 

Inför nyöppnandet av Engsholms Slott har Mattias Johansson, fjärde generationen inom restaurang, rekryterats till verksamheten. Mattias, med ett förflutet inom bank och finans kliver in som ekonomi- & affärsutvecklingsansvarig för Slottet.

- Det känns inspirerande och roligt att börja arbeta i verksamheten. Jag har ju vuxit upp på Engsholms Slott och alltid tyckt att det är en mycket speciell plats som jag vill att fler ska upptäcka. Jag hoppas kunna bidra med nytänk kring paketering och målgrupper säger Mattias. Jag ansvarar för ekonomi och affärsutveckling på Slottet, men eftersom verksamheten är så bred kommer jag såklart att göra väldigt mycket mer. Och det är det som känns extra spännande i denna roll. Jag älskar att arbeta med service. Man får direkt feedback på det man gör, avslutar Mattias.

Engsholms Slott - Sveriges hemligaste slott bara en timme i bil från Stockholm

Kerstin Johansson har tillsammans med övriga delägare skapat ett långsiktigt koncept som möter gästernas behov. Resan från konferenshotell till en året-runt-destination på Mörkö har börjat.

- Jag ser mycket fram emot att välkomna privatgästen till denna magiska plats. Vi ligger mitt i Sörmland, granne med havet och befinner oss på mark med anor från 1300-talet. Vi arbetar utifrån temat ”Hemma på Slottet” med en avslappnad och personlig hemma-hos upplevelse som paketeras utifrån säsong. Under vintern har vi erbjudit vinterlördagar med kallbad, vedeldad bastu och utomhuslunch. I sommar blir det första gången på 35 år som vi öppnar upp för privatgästen med Engsholms sommarhotell, restaurang och Borghaga café avslutar Kerstin Johansson.

Mattias Johansson är 28 år och är uppvuxen utanför Hölö. Mattias ägnar sig gärna åt jakt och är ny på ekonomi- & affärsutvecklingsansvarig på Engsholms Slott.

 

 



Om Engsholms Slott

Sveriges sista vasaborg – så har slottet kallats. Dagens Engsholms Slott byggdes som bostad 1916 av industrimannen Philip Wersén, även känd som en av grundarna till Scania. 1986 köptes slottet av restaurangfamiljen Åke Johansson och efter en omfattande renovering från privatbostad stod konferenshotellet Engsholms slott äntligen klart vid årsskiftet 1987-88. Slottet drivs idag av tredje generationens restaurangägare med systrarna Kerstin Johansson och Maria Stridh i spetsen.


Kontaktpersoner

Maria Torén
pressansvarig
Maria Torén
Kerstin Johansson
vd
Kerstin Johansson
Mattias Johansson
Platschef
Mattias Johansson