2023-05-25 07:00Pressmeddelande

Morgondopp, sörmländsk natur och kristallkronor : Sommar på Engholms slott

Engsholms Slotts Borggård i kvällssolEngsholms Slotts Borggård i kvällssol

Nu öppnar Engsholms slott upp för sommargäster. Det är resultatet av renoveringar och förändringar som pågått under lång tid och är klara lagom till sommaren 2023. Sommarhotellet kommer att erbjuda mer närhet till naturen och vattnet, aktiviteter, tillgång till fler delar av slottet och säsongsbaserad och närproducerad mat på menyn.

 När sommaren 2023 äntligen kommer, står Engsholms slott redo att ta emot sommargäster på riktigt.  Efter pandemin har arbeten utförts för att göra slottet och naturen mer tillgängligt för alla gäster.  Slottsparken har röjts för att erbjuda lugna promenader i en fortsatt lummig och naturlig miljö och fler utrymmen har skapats för mindre sällskap. Engsholms slott satsar nu ännu mer på en helhetsupplevelse för sina gäster.

”Det har alltid varit en dröm att kunna välkomna sommargäster i vår härliga miljö. Här finns så mycket vacker natur att ta in och njuta av och vi vill göra den tillgänglig för alla våra gäster. De sörmländska fälten finns representerade i alla rum i form av 300 handplockade buketter och varje rum har en unik kristallkrona. Inför sommaröppningen har jag har själv plockat både buketter och besökt otaliga antikaffärer i jakt på kristallkronor. Allt för att varje rum ska ha ett unikt prägel. Alla våra gäster förtjänar det där lilla extra”.  säger slottets ägare och VD,  Kerstin Johansson. 

Getaway för vuxna, med maximal avkoppling

Sommarhotellet riktar sig främst till målgruppen som vill ha ett dygn eller två med maximal avkoppling i en svensk sommaridyll. På Engsholms slott ska man kunna ta ett morgondopp innan frukost och en drink i solnedgången på borggården.  Däremellan njuter man av lugnet, naturen, slottet, god mat och dryck.  Slottet välkomnar också husdjur och erbjuder självklart en egen bädd till gästernas fyrbenta vänner

Sörmländsk och närproducerat

På Engsholms slott växer örter, rabarber och fruktträd. På sommarmenyn dominerar sörmländska smaker och köket jobbar med de finaste producenter som Mörkö lamm, Gnesta chark och ostar från Jürss mejeri Desserterna består såklart av rabarber och frukt från egna odlingar.

Aktiviteter i unik miljö

För den som vill ta in den sörmländska naturen ligger Engsholms slott perfekt för vandringar och cykelturer längs Sörmlandsleden. För båtburna gäster erbjuder slottet båtplatser så att gäster lätt lägger till och kan njuta av middag och övernattning på slottet innan de kastar loss efter slottsfrukost.  Sommaren 2023 lanseras även ett golfpaket i samarbete med Åda Golf i Trosa.

Fakta

Öppettider sommar: Juni  till augusti: onsdag-söndag

Resa: Engsholms slott nås enklast med bil. Alternativt egen båt

För mer information vänligen kontakta

Namn: Kerstin Johansson
Telefon: +46 709 828007

E-post: kerstin@engsholm.se

 

Om Engsholms slott

Engsholms slott ligger på Mörkö där dess historia började redan på 1300-talet. De tidigaste kända ägarna till nuvarande Engsholm är enligt urkunderna från 1300-talet, Magnus Ladulås söner, hertigarna Erik och Valdemar, bröder till Kung Birger.

Idag ägs och drivs slottet av tredje och fjärde generationen Johansson som verkat inom restaurangbranschen i fyra generationer.

Målet med verksamheten är att alla gäster ska få uppleva en personlig och äkta, sörmländsk slottsupplevelse.

Engsholms slott har erbjudanden både för konferens, event och privatpersoner.

 Om Engsholms Slott

Sveriges sista vasaborg – så har slottet kallats. Dagens Engsholms Slott byggdes som bostad 1916 av industrimannen Philip Wersén, även känd som en av grundarna till Scania. 1986 köptes slottet av restaurangfamiljen Åke Johansson och efter en omfattande renovering från privatbostad stod konferenshotellet Engsholms slott äntligen klart vid årsskiftet 1987-88. Slottet drivs idag av tredje generationens restaurangägare med systrarna Kerstin Johansson och Maria Stridh i spetsen.


Kontaktpersoner

Kerstin Johansson
vd
Kerstin Johansson