2022-11-16 05:10Pressmeddelande

Engsholms Slott öppnar hotellet i juldagarna

Engsholms Slott i vinterskrudEngsholms Slott i vinterskrud

Vi går strax in i julperioden och i år med nyheten att vi öppnar upp hela slottet för boende mellan jul och nyår samt Trettonhelgen berättar Kerstin Johansson, delägare och slottsfru. I samband med pandemin gjorde vi ett omtag och öppnade upp Engsholms Slott för privatpersoner sommartid och helger. Något som blev väldigt populärt. Så nu är det premiär för vårt vinterhotell. Vi välkomnar alla över 12 år mellan den 27 och 30 december samt 5–7 januari i samband med Trettonhelgen, och därefter varje helg till vackra Mörkö i Sörmland.

För den våghalsiga erbjuds kallbad i havet med heta bastubad i den vackra Strandateljén. Vi fyller upp salongerna i Slottet med sällskapsspel, goda vinterdrinkar och en meny på säsongens råvaror och sörmländska smaker. Middagen avnjuts i vår unika matsal med barockteam skapad av arkitekt Tore e:son Lindberg år 1916. Här gäller det att inte bara titta ner på den vackra tallriken utan även upp på takets speciella stuckaturer.  

Slottet erbjuder mängder av olika sällskapsrum, så man kan lätt hitta sin egen vrå. Glöm inte varma kläder för vackra vinterpromenader i skogen eller längs åkrarna. Eller för en utomhusfika mot slottsväggen.

 

En plats för umgänge och återhämtning

Jag tror vi alla vet hur det ibland känns efter julafton. Man är färdig med julmat och vill umgås med vänner och familj på ett okonstlat sätt. När vi nu öppnar upp Engsholms Slott i mellandagarna vill vi vara platsen man kommer till med vänner och familj för umgänge, sällskapsspel och för att njuta av mat och dryck. Vi är samtidigt platsen för återhämtning och vila för den som behöver det. Här man kan spendera stilla dagar och roa sig med ta fram kikaren på rummet för att upptäcka det vilda djurlivet på åkrarna som omger Slottet berättar Kerstin Johansson.

 

Sörmländska smaker på julbordet med start 25 november

Engsholms Slott har blivit känt för sitt vackra, smakfulla och magiska julbord som dukas upp onsdag till lördag, den 25 november till 17 december. Här samsas klassiska julsmaker med rätter med ny touch. Som alltid med extra mycket fokus på vilt från de sörmländska skogarna i form av vildsvinsskinka, rådjur, viltköttbullar etc. Här finns även fisk, skaldjur och vegetariska rätter. Hemlagat med kärlek och serverat i små smakfulla portioner. Gottebordet är också något alldeles, alldeles extra. Vill man ge sitt julbordsbesök guldkant går det självklart att boka ett paket som inkluderar julbord, hotellövernattning och en generös frukost.

 

Kortfakta kring hotellöppning i juldagarna

Engsholms Slott håller öppet mellan 27och 30 december samt 5–7 januari och därefter varje helg. Man väljer själv hur många nätter man vill stanna.

Ingår i weekendpaketet hela veckan gör: 4-rätters meny, Strandateljén med vedeldad bastu och kallbad, övernattning i våra hotellrum samt generös frukostbuffé.
Pris från 2 195:-/ person i dubbelrum

Bokas enklast via https://www.engsholm.se eller via ett mail till info@engsholm.seOm Engsholms Slott

Sveriges sista vasaborg – så har slottet kallats. Dagens Engsholms Slott byggdes som bostad 1916 av industrimannen Philip Wersén, även känd som en av grundarna till Scania. 1986 köptes slottet av restaurangfamiljen Åke Johansson och efter en omfattande renovering från privatbostad stod konferenshotellet Engsholms slott äntligen klart vid årsskiftet 1987-88. Slottet drivs idag av tredje generationens restaurangägare med systrarna Kerstin Johansson och Maria Stridh i spetsen.


Kontaktpersoner

Maria Torén
pressansvarig
Maria Torén
Kerstin Johansson
vd
Kerstin Johansson