2021-01-18 08:38Pressmeddelande

Engsholms Slott hakar på kallbadtrend och öppnar för umgänge utomhus

Kallbada på Engsholms Slott Kallbada på Engsholms Slott

Engsholms Slott på Mörkö bjuder in till kallbad, värmande luncher och sociala ytor utomhus. Från och med lördagen den 16 januari slår Engsholms Slott upp portarna till parken för en ny typ av helgumgänge, ”Vinter på Engsholms Slott”.

- Vinterbad sägs ha fantastiska hälsoeffekter. Man blir gladare, friskare och piggare och vi bjuder nu in alla som vill prova på kallbad eller kanske redan är inbiten kallbadare till Engsholms Slott säger vd Kerstin Johansson. Hos oss badar man i Östersjön så det är riktiga kallbad vi talar om här. Vår vedeldade bastu håller öppet lördag 12.00-16.30 så man kan värma sig före eller efter doppet. 

Lördagen den 16 januari var det premiär för ”Vinter på Engsholms Slott”. Mat- och dryckesservering sker mellan 12.00 – 15.00 på lördagar fram till den sista mars.

- Med tanke på rådande situation vill vi skapa en oas utomhus där man kan samlas och uppleva saker tillsammans på ett tryggt och säkert sätt. Därför öppnar vi upp vår stora slottspark och flyttar ut mat- och dryckesserveringen. Kockarna står vid muurikkapannan och lagar värmade och goda uteluncher.

- Så för den som tröttnat på att ses hemma i trädgården är det dags att klä sig varmt och komma till Engsholms Slott på Mörkö. Vill man bada bastu och vinterbad behöver man boka det i förväg, annars är det bara att dyka upp. Servispersonalen skapar härliga varma drinkar både med och utan alkohol. Eldfaten är tända och filtarna framlagda, säger Kerstin Johannson. Det kommer även finnas sittytor inomhus för den som vill värma sig. Det är gott om plats överallt så det blir det lätt att håll avstånd. Vi hoppas locka alla som vill fylla på med goda vibbar, frisk luft och säkert socialt häng med familj och/eller vänner efter många veckors hemmahäng avslutar Kerstin Johansson.

Fakta vinter på Engsholms Slott

Mat & dryck serveras utomhus kl 12.00-15.00 lördagar fram till siste mars. 

Strandateljén håller öppet kl 12.00-16.30. Vedeldad Bastu med tillhörande kallbad inklusive handduk kostar 250 kr per person och behöver bokas i förväg. Om du vill kallbada är vårt tips att du tar med dig mössa, vantar och eventuellt badskor.

Kombinera gärna med promenader i Slottsparken eller på Sörmlandsleden. 

 Om Engsholms Slott

Sveriges sista vasaborg – så har slottet kallats. Dagens Engsholms Slott byggdes som bostad 1916 av industrimannen Philip Wersén, även känd som en av grundarna till Scania. 1986 köptes slottet av restaurangfamiljen Åke Johansson och efter en omfattande renovering från privatbostad stod hotellet Engsholms slott äntligen klart vid årsskiftet 1987-88. Slottet drivs idag av tredje generationens restaurangägare med systrarna Kerstin Johansson och Maria Stridh i spetsen.


Kontaktpersoner

Maria Torén
pressansvarig
Maria Torén
Kerstin Johansson
vd
Kerstin Johansson