2021-06-10 08:55Pressmeddelande

Aldrig någonsin har Engsholms Slott varit sommarhotell

Östersjön ligger runt hörnetÖstersjön ligger runt hörnet

Det händer mycket på Engsholms Slott på Mörkö! För första gången på 35 år blir Engsholms Slott sommarhotell, vi välkomnar en ny ordförande med omfattande och imponerande erfarenhet från besöksnäringen och fastighetsbranschen och vi öppnar upp slottscaféet.

Brinner för utveckling och tillväxt

Jennie Skogsborn Missuna har axlat rollen som ny ordförande för Engsholms Slott och hon gör det med stor erfarenhet från besöksnäringen där hon nyligen varit Chief Experience Officer för Visit Sweden samt nuvarande roll inom fastighetsbranschen som Chief Experience Officer hos Svensk Fastighetsförmedling.

- Pandemin har tvingat fram intressanta och viktiga omställningar inom besöksnäringen. Engsholms Slott med vd Kerstin Johansson har varit snabbfotade i att anpassa verksamheten till den nya verkligheten. De gjorde en rask omställning från konferensgäster till privatmarknaden. I resan framåt fokuserar vi nu på att berätta om vad Engsholms Slott erbjuder och paketera allt attraktivt så att man kan ta andelar från den växande inrikesmarknaden, säger Jennie Skogsborn Missuna, ordförande Engsholms Slott. Vi ska tillsammans sätta den långsiktiga visionen och strategin för Engsholm och utveckla bolaget utifrån det.

Jennie Missuna Skogsberg, ordförande Engsholms Slott

Jennie Skogsborn Missuna, ordförande Engsholms Slott

Arkitekturen, naturen och platsen är unika tillsammans

- Jag ser en stor potential i Engsholms Slott! Det är en dold pärla med ett fantastiskt läge vid Östersjön, med naturen inpå knutarna och den unika arkitekturen i slottet. För att inte tala om maten som lagas och serveras på Engsholms Slott, den är fantastiskt. Man märker att detta familjeägda slott drivs av en familj med kärlek till råvaran och drycken avslutar Jennie Skogsborn Missuna.

- Jennie Skogsborn Missuna bidrar med mycket erfarenhet från fastighetsbranschen, turism och hotell. Med sin expertis inom e-handel, digital transformation, varumärke och marknadsföring känns detta som en perfekt match. Jennie har dessutom mycket god förståelse för de utmaningar vi står inför, fyller vd Kerstin Johansson på med.

Premiär för sommarhotell

Lagom till skolavslutning och sommarvärme i Sörmland blir det sommarhotell på Engsholms Slott. Något som inte hänt på över 35 år!

- Slottet kommer hålla öppet hela sommaren och här vankas havsbad och solstolar på bryggan. Den 200 kvadratmeter stora terrassen med utsikt över Östersjön har fått en sommarskrud. Här serveras sommarens utvalda roséviner, bubbel och lokal öl och köket har satt ihop Engsholms salta låda som innehåller allt från röror och oliver till charkuterier och bröd. Här vill vi att sörmländska smaker samsas med Medelhavets smakpalett berättar Kerstin Johansson, vd och delägare Engsholms Slott.

Slottscaféet inryms i en av Slottets flyglar, Borghaga, med en inredning i gustaviansk stil. Här blir det somriga lunchrätter, bakverk och söta pajer. Utemöblerna står med stora avstånd i den vackra slottsparken, som också blir platsen för krocket, kubb och andra trädgårdsspel. I matsalen serveras det 3-rätters middag, ofta med lokala råvaror.

Praktisk information sommar på Engsholms Slott:

Slottscaféet - Öppet dagligen med start den 10 juni, klockan 11 - 16.

Restaurangen - Här serveras vi kvällens 3-rätters meny på säsongens råvaror och smaker. Hemlagat, ekologiskt och närproducerat står i fokus. Restaurangen är öppen för både hotellgäster och middagsgäster och håller öppet onsdag – lördag sommartid, bord behöver bokas i förväg.

Sommarhotell – Sommarhotell mellan den 11 juni och 15 augusti, hotellet är öppet onsdag – söndag (Slottet stänger klockan 12 på söndagen). Incheckning öppnar klockan 15. Baren i Slottet öppnar klockan 16 med uteytorna Borggården och Terrassen.


Faktaruta Jennie Skogsborn Missuna 

Till vardags Chief Experience Officer på Svensk Fastighetsförmedling.

Familjen består av make Jakub Missuna och dottern Stella.

Intresserad av arkitektur, design, mat & dryck och lägger gärna tid på tennisbanan.

I sommar ser hon fram emot att vara ledig på lantstället i Stockholms skärgård och att ta med familjen till Engsholms Slott för salta bad!

 

 

 

 Om Engsholms Slott

Sveriges sista vasaborg – så har slottet kallats. Dagens Engsholms Slott byggdes som bostad 1916 av industrimannen Philip Wersén, även känd som en av grundarna till Scania. 1986 köptes slottet av restaurangfamiljen Åke Johansson och efter en omfattande renovering från privatbostad stod konferenshotellet Engsholms slott äntligen klart vid årsskiftet 1987-88. Slottet drivs idag av tredje generationens restaurangägare med systrarna Kerstin Johansson och Maria Stridh i spetsen.

Kontaktpersoner

Maria Torén
pressansvarig
Maria Torén
Kerstin Johansson
vd
Kerstin Johansson