2022-07-06 08:48Pressmeddelande

Den nya brevlådan är här – för smartare städer!

E-drop är en helt ny tjänst för alla digitala inköp. Det tempererade skåpet garanterar en obruten kylkedja, och leveransen kommer ända hem till mottagaren. Privatkonsumenten vinner tid och bekvämlighet, offentliga verksamheter kan öka servicegraden och göra det smidigare för personalen, handlare kan bygga lojalitet med kunderna och komma åt Last Mile-utmaningen till en lägre kostnad. E-drop möjliggör för ruttoptimering när många leveranser till ett område kan samordnas.

Du ska handla efter jobbet, hämta barnen, plocka upp två paket hos två olika ombud. En massa farande kors och tvärs. Med E-drop kan privatkonsumenten ta emot inköpen i hemmet, den tid det passar bäst. Allt hamnar i det tempererade skåpet, ingen behöver vara på plats för att ta emot leveranserna. Skåpet öppnas enkelt med en app. Veckohandlingen är avklarad medan du i stället lägger din tid på umgänge med familjen eller en löprunda med hunden.

På gatorna rullar mängder av lastbilar för att leverera paket och annat vi beställt. Många halvtomma fordon som anpassar turerna efter mottagarens önskemål. Det här kan vi lösa mycket smartare, och E-drop erbjuder möjligheten. Nya bostadsområden kan byggas med E-drop som en integrerad del. Skåpen kan finnas utanför äldreboenden och privata bostadshus. En enda lastbil rullar in, med optimerad logistik oberoende av leverantör. Det finns skåp anpassade för den vanliga villan och större multiskåp för tillexempel bostadsrättsföreningar.

Dagligvaruhandlare kan erbjuda kunderna leverans direkt hem till tröskeln utan att behöva träffa mottagaren. Hemtjänstens personal kan lägga tid på omvårdnad snarare än inköpsrundor. Transporterna i samhället minskar. Konsumenten vinner tid och bekvämlighet. Samordnade transporter i en obruten kylkedja som inte kräver någon mottagare – det är tricket, det är E-drop.

 

E-drop har utvecklats och testats under 4 år och lanseras på den svenska marknaden hösten 2022. E-drop är ett helägt dotterbolag till Nowaste Logistics, med huvudsäte i Helsingborg.

Läs mer på www.e-drop.se.
För mer information, kontakta Susanne Hjorthagen, susanne@edrop.se,


Om E-drop

E-drop är brevlådan 2.0, en ny tjänst för alla digitala inköp. Det tempererade skåpet garanterar en obruten kylkedja, och leveransen kommer ända hem till mottagaren. Privatkonsumenten vinner tid och bekvämlighet, offentliga verksamheter kan öka servicegraden och göra det smidigare för personalen, handlare kan bygga lojalitet med kunderna och komma åt Last Mile-utmaningen till en lägre kostnad. E-drop möjliggör för ruttoptimering när många leveranser till ett område kan samordnas.


Kontaktpersoner

Susanne Hjorthagen
VD E-drop
Susanne Hjorthagen