2014-04-01 09:19Pressmeddelande

Världens första portabla trådlösa 11ac-router med mobilladdare

null

D-Link släpper nu världens första portabla trådlösa 11ac-router med inbyggd mobilladdare - Wireless AC750 Portable Router and Charger (DIR-510L). Den nya portabla routern väger endast 154 gram, men erbjuder hög trådlös prestanda och frihet för användare som vill vara mobila. DIR-510L har flera användningsområden: ansluter enheter trådlöst till internet, laddar mobila enheter samt streamar mediefiler från en USB-sticka.

DIR-510L är framtagen för mobila användare som vill ha snabb internet-åtkomst som de kan dela överallt. Det är lätt att skapa en trådlös internetanslutning - så kallad wifi hotspot - för att dela filer med andra, streama media och surfa på internet. Dessutom kan användaren ladda sina mobila enheter med det inbyggda batteriet, exempelvis när man är ute och reser eller befinner sig i naturen. 

– Dagens mobila livsstil kräver ständig trådlös uppkoppling och behovet att dela en internetanslutning med vänner eller kollegor ökar. Fler och fler tillverkare integrerar nu 11ac-teknik i sin utrustning som gör att vår nya portabla router levererar en hög prestanda och mobilitet. Med DIR-510L kan man snabbt och enkelt sätta upp en portabel och kraftfull wifi-hotspot - samtidigt som man laddar mobiltelefonen eller surfplattan, säger Marco Stenvall, produktchef konsumentprodukter, D-Link.  

D-links nya mini-router har den senaste trådlösa standarden (802.11ac) för högsta möjliga trådlösa prestanda och dataöverföring. Routern använder också dualband-teknik för att undvika olika störningar och är bakåtkompatibel med äldre wifi-enheter (11g och 11n). Den totala prestandan på 750 Mbps uppnås genom att kombinera bandbredden på 2.4 GHz och 5 GHz-bandet. Varje frekvensband kan dessutom användas som ett separat wifi-nätverk. Det går också att skapa ett gästnätverk för Internetåtkomst för besökare - utan att ge dem tillgång till resten av nätverket. 

Gratis app för att dela egna filer 
Med appen mydlink Shareport, för iOS och Android, får användaren tillgång till sina dokument via en ansluten USB-hårddisk och kan till exempel streama en videofilm till sin surfplatta eller mobil. 

Funktioner och egenskaper: 

  • Inbyggt batteri (4000 mAh) - för att ladda elektronisk utrustning som till exempel mobiltelefoner och surfplattor.
  • Två USB-portar - för USB-minne eller ansluta ett 3G/4G-modem för att dela en mobil uppkoppling.
  • Appen mydlink Shareport - streama innehåll från en ansluten USB-sticka till flera olika trådlösa enheter.
  • Enkel installation med användarvänligt gränssnitt som automatiskt hittar rätt anslutningsform som en bredbandsrouter, mobilrouter eller publik wifi-hotspot.
  • Inbyggd DLNA-server och kompatibel med UPnP (Universal Plug and Play) - streama mediefiler trådlöst enkelt via olika enheter inklusive smart TV, spelkonsol och surfplatta.
För fullständiga specifikationer, gå till: 
http://bit.ly/DIR-510L

Storlek
Vikt: 154 gram, Höjd 140 mm, Bredd 59 mm, Djup 16 mm

Pris och tillgänglighet
DIR-510L blir tillgänglig i butik omgående till det rekommenderade butikspriset 1 095 kronor. 

Pressbilder, lågupplösta
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic/

Pressbilder, högupplösta
ftp://ftp.dlink.eu/Product_Images/DIR-510L

För mer information, vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Norra Europa
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera