2013-01-28 11:48Pressmeddelande

Ny trådlös router når längre med smartare räckviddsteknik

null

D-Link lanserar ett efterlängtat tillägg till sin routerfamilj. En trådlös 11n-router som har både Dualband och SmartBeam för bästa möjliga räckvidd och trådlös prestanda. Routern heter Cloud Gigabit Router N600 (DIR-845L) och inkluderar molnteknik och appar vilket gör det möjligt att enkelt ta del av sina favoritfiler från sin mobil eller surfplatta – var man än befinner sig.

Routerns inbyggda patenterade antennteknik, SmartBeam, skapar en avsevärt längre trådlös räckvidd samt ökad hastighet jämfört med en vanlig antenn. SmartBeam använder 6 stycken antenner för att ge användaren en maximal trådlös signal i hemmet. Den hittar och följer individuella trådlösa enheter och kan fokusera och rikta signalen till enheterna. Detta ger en ökad trådlös räckvidd i hemmet - även på ytor som tidigare varit omöjliga att nå.

Nya DIR-845L använder också dualband-teknik som kombinerar två trådlösa nätverk samtidigt. 2.4GHz-bandet används med fördel för enklare vardagsaktiviteter som att surfa på Internet. 5GHz-bandet är optimerat för gaming, nedladdning och streaming av högupplöst TV och film.

Routern ger tillgång till mydlink Cloud Services vilket ger användaren möjlighet att hantera sitt hemmanätverk via sin smartphone eller surfplatta. Det skapar en trygghet där användaren får meddelanden om nya eller oönskade enheter som ansluter till deras hemmanätverk. Den kostnadsfria mobil-appen ”mydlink Lite” är perfekt för att till exempel övervaka i realtid vilka webbplatser barnen besöker.

På vissa routrar läggs all trafik ihop till en enkel dataström. På detta sätt så får tung trafik som video inte den bandbredd som behövs för att spela upp materialet perfekt. DIR-845L har QoS (Quality of Service) för att motverka detta. Med QoS analyseras trafiken och delas upp i flera separata dataströmmar. Film, ljud, spel och ip-telefoni prioriteras automatiskt för att få ut perfekt resultat utan hackande och fördröjningar.

Streama filer trådlöst från routern till TV eller smartphone
Med routerns USB-port kan man ansluta en USB-hårddisk för att streama innehåll som filmer och bilder till iOS- eller Android-enheter via den kostnadsfria appen SharePort Mobile. Då routern även är kompatibel med UPnP och DNLA kopplas en mediespelare eller smart-tv enkelt ihop.

– Antalet trådlösa enheter i hemmen ökar hela tiden vilket driver efterfrågan på ökad trådlös kapacitet och räckvidd. Vår antennteknik SmartBeam har blivit en succé och nu lägger vi på DualBand och molnteknik för att maximera den trådlösa upplevelsen i denna räckviddsrouter. DIR-845L är utvecklad för den kräsna användaren som vill ha bra trådlös täckning och prestanda samtidigt som denne inte gör avkall på funktioner, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link AB.

Egenskaper Cloud Gigabit Router N600 (DIR-845L)

Anslutningar och nätverksegenskaper

 • Trådlös hastighet upp till 600 Mbps med Dualband-teknik
 • Sex smarta SmartBeam-antenner för att öka den trådlösa täckningen
 • 802.11n/g/b 
 • En gigabit WAN-port och fyra gigabit LAN-portar
 • USB 2.0-port
 • Stöd för IPv6 och gästzon 
 • Kompatibel med UPnP och DNLA för delning av mediefiler från andra anslutna kompatibla enheter som till exempel mediespelare eller smart-TV
 • Quality of Service (QoS)-teknik som prioriterar nätverkstrafik för tillämpningar som online-spel, ip-tv och telefoni
 • Strömsparande D-Link Green-teknik

Gratis mobilappar (iOS och Android)

 • Med Mydlink Lite kan du komma åt, visa och hantera ditt nätverk (alternativt via en webbläsare i datorn)
 • Med hjälp av SharePort Mobile kan man ta av sitt digitala filarkiv och strömma film, musik och bilder till mobila enheter
 • QRS Mobile (Quick Router Setup) används för en enkel installation av routern via sin smartphone eller surfplatta (alternativt via en webbläsare i datorn)

Säkerhet

 • WPS (Wi-Fi Protected Setup) - lägger säkert till enheter med ett knapptryck
 • WPA/WPA2 - trådlös kryptering skyddar ditt nätverk när man använder mobila enheter
 • Dubbla brandväggar (SPI och NAT)

Pris och tillgänglighet
Cloud Gigabit Router N600 (DIR-845L) blir tillgänglig i februari och det rekommenderade butikspriset är 1195 kronor.

Lågupplösta bilder
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic

Högupplösta bilder
http://bit.ly/highres-dir-845l

Produktblad
ftp://ftp.dlink.eu/Datasheets/DIR-845L.pdf

För mer information eller produkttest, vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Nordic
E-post: marco.stenvall@dlink.se
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77
 
Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera