2014-09-05 10:54Pressmeddelande

Music Everywhere skapar trådlös musik i hela huset

null

D-Links nya Music Everywhere förvandlar dina gamla högtalare till trådlösa wifi-högtalare. Nu kan du enkelt strömma musik trådlöst från din mobiltelefon eller surfplatta. 

Music Everywhere (DCH-M225) är en fristående produkt för D-Links nya utbud kring det smarta hemmet – mydlink Home. Nya Music Everywhere är liten och portabel och kan enkelt flyttas runt i hemmet eller kompletteras med flera Music Everywhere-enheter, vilket ger möjlighet att styra musiken från rum till rum. Music Everywhere innehåller ytterligare en funktion då den även fungerar som nätverksförlängare till ett wifi-nätverk.

– Music Everywhere gör det otroligt enkelt att dra nytta av alla trådlösa enheter i huset och strömma musik i hemmet utan de begränsningar som exempelvis Bluetooth har, att det endast fungerar på kort distans. För ytterligare bekvämlighet förbättrar vår nya musikprodukt även det trådlösa nätverket genom den inbyggda nätverksförlängaren. Det gör det lättare att nå områden i huset som är svåråtkomliga för den trådlösa wifi-signalen, vilket säkrar en bra musikupplevelse oavsett var du befinner dig i ditt hem, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link.

Music Everywhere ansluts direkt i ett eluttag. Den är kompatibel med både Android- och iOS-enheter, samt nätverksuppkopplade mediaspelare. Den fungerar med alla högtalare eller stereoanläggningar med en standard 3,5 mm hörlurskontakt. Den kan dessutom strömma musik från alla typer av mediaspelare, smartphones och surfplattor som stöder DLNA eller Airplay.

Med hjälp av Wi-Fi Protected Setup (WPS) gör du installationen av Music Everywhere med en snabb knapptryckning. Användare som inte har stöd för WPS i sin router kan ladda ner D-Links QRS-app och följa en enkel steg-för-steg-guide, alternativt logga in i D-Links webbgränssnitt för att administrera enheten.

Music Everywhere har stöd för den trådlösa standarden 802.11n och når hastigheter på upp till 300 Mbps och hjälper wifi-signalen förbi tjocka väggar.

Lågupplösta bilder: https://www.flickr.com/photos/dlinknordic/
Högupplösta bilder: http://bit.ly/mydlink-Home-bilder
Produktinformation: http://bit.ly/mydlink-Home-produktinfo

Pris och tillgänglighet 
D-Links nya produktutbud mydlink Home (se releaterat pressmeddelande) och Music Everywhere är tillgänglig 7 oktober i hela Europa. Det rekommenderade butikspriset på mydlink Home Music Everywhere (DCH-M225) är 499 kronor. 

För mer information vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Norra Europa
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Mobil: 0738-33 44 77

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera