2013-09-27 08:11Pressmeddelande

D-Links molntjänst mydlink når 1 miljoner användare

null

D-Link meddelar idag att deras molntjänst, mydlink cloud services, har passerat en miljon registrerade användare. Molntjänsten mydlink är en tjänst som tillför ytterligare funktion till D-Links ip-kameror, trådlösa routrar och nätverkslagring (NAS) genom åtkomst från distans via smartphone, surfplatta eller dator.

Varje dag använder föräldrar runt om i världen ip-kameror kopplade till D-Links tjänst mydlink för att till exempel titta till ett sovande barn eller se vad som händer i trädgården. De nya trådlösa routrarna från D-Link, med senaste standarden 802.11ac, är även de kopplade till mydlink-tjänsten. Med molnbaserade funktioner i en router kan en förälder se barnens surfhistorik samt blockera ett barns trådlösa enhet. 

– När vi lanserade molntjänsten mydlink 2011 var vårt mål att förenkla användandet av ip-kameror och trådlösa routrar. Vi är stolta att tjänsten nu har över en miljon aktiva användare och därmed förenklat vardagen för familjer, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link AB.

En enhet som kopplas till gratistjänsten mydlink behöver först registreras via webbtjänsten. När sedan en ip-kamera, router eller NAS-enhet är uppkopplad på nätverket kan den enkelt konfigureras via en så kallad wizard på Windows eller Mac. När installationsprocessen är klar kan användaren komma åt enheten via en webbläsare alternativt via mobilappen "mydllink Lite" för Android och iOS.  

Appar för Android, iOS och snart Windows Phone
Hela familjen av mydlink-appar för iPhone, iPod och iPad finns tillgänglig på App Store för gratis nedladdning (det finns även en utökad betalversion av iPad-appen). Android-versionerna av båda apparna kan laddas ned på Google Play. Appar för Windows Phone beräknas släppas under oktober månad. mydlink-tjänsten stöder upp till 99 enheter per användar-konto.  

Video om mydlink
http://www.youtube.com/watch?v=LvjfTyPkFHI

Mer information om mydlink
http://www.dlink.com/se/sv/home-solutions/mydlink/stay-connected

Android-appen på Google Play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dlink.mydlink&hl=sv

iOS-appen på App Store
https://itunes.apple.com/se/app/mydlink-lite/id372571229?mt=8

Information kring nästa generations 11ac-routrar:
http://www.dlink.com/se/sv/home-solutions/11ac/product-family

För mer information vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Norra Europa
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera