2013-02-28 09:58Pressmeddelande

D-Links 4G/LTE-router utökar 4G till fler enheter

null

D-Link lanserar en 4G LTE-router som kommer att göra det möjligt för 4G-abonnenter att dela deras mobila uppkoppling till flera användare. Den nya routern, DWR-921, ger hemmanvändare och småföretag ett alternativ till det vanliga bredbandsabonnemanget.

4G fortsätter att växa i Europa och den nya tekniken möjliggör att dessa tjänster används på flera apparater i hemmet eller på företaget.

D-Links nya 4G LTE Router (DWR-921) ger användare ett alternativ till ADSL eller fiberanslutning. För småföretagare kan detta också vara ett backup-alternativ om deras existerande bredbandlösning slutar fungera. LTE ger hastigheter upp till 100 Mbit/s (nedström) och 50 Mbit/s (uppström) beroende på mobilnätets kapacitet, signalstyrka, regler och villkor hos den lokala operatören.

4G LTE Router (DWR-921) är enkel att installera och fungerar med alla mobiloperatörer. Användaren sätter in sitt 4G SIM-kort och väljer mobiloperatör i installationsguiden. Det finns även fyra ethernet-portar och wifi-standarden 802.11n integrerat för att enkelt kunna dela 4G-signalen till andra användare och enheter.  

– De flesta mobiloperatörer har idag börjat erbjuda 4G-tjänster i bred skala för att kunderna ska få en ännu bättre och snabbare internetanslutning. Då en allt större andel information lagras i molnet och användarnas krav att ständigt vara online ökar behoven att koppla upp sig. Med DWR-921 kan fler användare få ut det bästa av sina 4G-abonnemang, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link.

Funktioner och egenskaper
•   4G LTE (900/1800/2600/800 MHz)
•   3G (när inte en 4G-signal finns tillgänglig)
•   Fyra 10/100 LAN-portar
•   Ethernet WAN-port för bredband
•   802.11n/g/b
•   Trådlös kryptering av datatrafik med WEP/WPA/WPA2
•   Dubbla brandväggar (NAT och SPI)
•   VPN med L2TP/PPTP/IPSEC
•   Vikt 500 gram
•   Mått 190x111.5x23.5 mm

Produktblad
ftp://ftp.dlink.eu/Datasheets/DWR-921.pdf

Pris och tillgänglighet
D-Link 4G LTE Router (DWR-921) är tillgänglig omgående. Rekommenderat butikspris är 1 995 kronor.

Lågupplösta bilder
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic

Högupplösta bilder
http://bit.ly/highres-DWR-921

För mer information och produkttest, vänligen kontakta:
Marco Stenvall, D-Link
Produktchef, Konsumentprodukter
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera