2013-12-11 10:08Pressmeddelande

D-Link uppgraderar företagens trådlösa nätverk med 11ac

null

D-Link lanserar en ny accesspunkt, riktad mot små och medelstora företag, som bygger på den nya snabba trådlösa nätverksstandarden 802.11ac. Den trådlösa accesspunkten hjälper nätverksadministratörer att klara ökade trafiknivåer, utöka räckvidden på kontoret samt klara den ökade mängden trådlösa enheter i nätverket. 

D-Links nya företagsprodukt DAP-2695, AC1750 simultaneous Dual-Band PoE accespunkt, möjliggör en enkel installation av ett robust och lätthanterligt trådlöst nätverk med senaste trådlösa tekniken. 802.11ac. Den är bakåtkompatibel med tidigare trådlösa standarder, ger färre störningar, bättre räckvidd och ökad hastighet. Dessutom kan den konfigureras i olika lägen för ökad flexibilitet och användarnytta.

– Nya 802.11ac ger en rad fördelar för organisationer och företag förutom att det är framtidssäkert. Prestandan är jämförbar med ett trådbundet gigabit-nätverk då 11ac ger bättre täckning, stabilare uppkoppling och möjlighet till att ha fler enheter som är anslutna till det trådlösa nätverket. DAP-2695 gör att större filer överförs snabbare och stora mängder information kan överföras trådlöst. De olika användningsalternativen innebär också en ökad flexibilitet för små och medelstora företag, säger Magnus Cederäng, Produktansvarig företag på D-Link. 

DAP-2695 är utrustad med dualband-teknik för att leverera en stabil och snabb trådlös uppkoppling. Sex avtagbara antenner ger en optimal trådlös täckning med prestanda på upp till 450 Mbps över 2,4 GHz-bandet och 1300 Mbps över 5 GHz-bandet. 

Accesspunkten inkluderar avancerade funktioner som Wi-Fi Multimedia (WMM), Quality of Service (QoS) och Power over Ethernet+ (802.3at). Det innebär att den kan drivas via en Ethernetkabel utan en strömsladd. Den stöder även lastbalansering vilket innebär en snabb och stabil trådlös anslutning med maximal prestanda.

DAP-2695 erbjuder hög säkerhet och en mängd avancerade administreringsmöjligheter som till exempel trådlös kryptering, filter för MAC-adresser, partitionering och stöd för VLAN som hanterar segmentering av nätverket och användaraccess.

Nätverksadministratörer har möjligheten att virtuellt hantera dessa enheter genom D-Links managementverktyg AP Manager II eller D-View SNMP Network Management System. I dessa program går det att konfigurera, administrera och underhålla alla accesspunkter från ett ställe

Mångsidig accesspunkt med flera olika lägen
DAP-2695 är konfigurerad att fungera i olika lägen för ökad flexibilitet och användarnytta. Den kan användas i fyra olika funktionslägen: som en vanlig accesspunkt (AP), brygga (WDS), trådlöst brygga med accesspunkt (WDS med AP) eller som en trådlös klient med WDS-stöd.

Pris och tillgänglighet
Wireless AC1750 Simultaneous Dual-Band PoE Access Point (DAP-2695) är tillgänglig nu till ett rekommenderat pris på 2 565 kronor exklusive moms. 

Lågupplösta bilder
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic

Högupplösta bilder
ftp://ftp.dlink.eu/Product_Images/DAP-2695/

Produktsida med specifikationer
http://bit.ly/dap-2695-produktsida

Produktblad
http://bit.ly/dap-2695-datasheet

För produkttest och mer information, vänligen kontakta:
Geir Simonsen, Business Development Manager 
D-Link Nordic
E-post: geir.simonsen@dlink.com
Telefon: 070-615 85 56

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera