2013-03-20 09:52Pressmeddelande

D-Link släpper första trådlösa utomhuskameran med enkel åtkomst via mobil och surfplatta

null

D-Link lanserar en trådlös utomhuskamera som är framtagen för användare som i realtid vill bevaka sin trädgård, sommarstuga, båt eller till exempel ett stall. Med hjälp av gratistjänsten mydlink kan användaren se kamerabilden live på datorn, iPad, iPhone eller en Android-enhet från distans.
 
Den nya trådlösa IP-kameran för utomhusbruk (DCS-2332L), är det senaste tillskottet i D-Links serie av IP-kameror. DCS-2332L bygger på molntjänsten mydlink (TM) cloud services vilket innebär att t.ex. villaägare kan hålla ett öga på sin hustomt, garageuppfart eller entrédörr – från distans via sin smartphone, surfplatta eller dator.
 
Kameran är speciellt utvecklad för utomhusmiljöer och har en IP65-klassad vädersäker kapsling som skyddar mot tufft utomhusväder som blåst och regn, och skyddar även mot damm. Med hjälp av ePTZ-funktionen kan användaren zooma in och zooma ut områden och panorera för att övervaka ett större område. DCS-2332L har inbyggd mikrofon och högtalare för tvåvägs-kommunikation, en villaägare kan på så sätt prata med en besökare vid husentrén.
 
Med en 1 megapixel CMOS-sensor får användaren en kristallklar bild med en HD-upplösning på 720p. Genom att integrera både infraröd teknik och rörelsedetektor (PIR) klarar kameran att fånga rörelser under dygnets alla timmar, och den kan också ställas in att skicka meddelande till användaren när en rörelse upptäcks.
 
– Vi har märkt av en stor efterfrågan av övervakningslösningar för utomhusbruk som går att administrera och titta på live, via mobil eller surfplatta. Vår nya trådlösa utomhuskamera är en idealisk lösning för t.ex. villaägare som vill kunna ha koll på sin egendom och tomt med riktigt bra bildkvalitet och detaljrikedom. Kameran passar även småföretagare som vill, på ett kostnadseffektivt sätt, hålla koll på ett utomhusområde, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link.
 
Tre olika sätt att spela in video
Förutom att kunna spela in videoströmmen till en Network Video Recorder (NVR) eller en nätverkslagrings-enhet (NAS), så har kameran en micro-SD-kortplats för möjlighet till inspelning av video lokalt i kameran. Minnesplatsen fungerar även som backup i händelse av ett nätverksfel.
 
Enkel installation
Med gratistjänsten www.mydlink.eu kan användare enkelt, via en installationsguide, installera en eller flera nätverkskameror och tillhörande mobilapplikation på ett par minuter – oberoende vad man har för märke på sin övriga nätverksutrustning. Om användaren har en D-Link Cloud Router går installationen på ett par sekunder tack vare Zero Configuration-funktionen. Kameran läggs då automatiskt till på användarens mydlink-konto, när denne ansluter kameran till routern via en ethernetkabel.
 
Pris och tillgänglighet
DCS-2332L är tillgänglig i slutet av mars och det rekommenderade butikspriset är 2 990 kronor.
 
Egenskaper - HD Wireless Outdoor Cloud Camera (DCS-2332L)

 • Trådlös uppkoppling av kameran via 802.11n
 • Gratis smartphone-app ”mydlink Lite”
 • 1/4 megapixel CMOS-sensor
 • Fast optik: 3.45 mm F2.0
 • 10x digital zoom
 • HD-upplösning (1280x720) och upp till 1M (1280 x 800)
 • H.264, MPEG-4 och JPEG-kompression
 • IP-65-klassat hölje för utomhusbruk som klarar temperaturer mellan -25 och +45
 • ePTZ för att titta på ett område i bilden i närbild
 • "Privacy Mask-funktion" som säkerställer integritet och kan blockera ut vissa känsliga områden i bilden
 • Inbyggd samba-klient för att spara video till NAS-enheter
 • Inbyggd mikrofon och högtalare för tvåvägskommunikation (halv duplex)
 • Inbyggd infrarött ICR-filter (IR-cut-filter, avtagbart) för att kunna övervaka under dygnets alla timmar
 • Inbyggd IR LED-belysning för användning i mörker
 • Kompatibel med ONVIF, IPv6, QoS och CoS
 • Plats för Micro SD/SDHC-kort (Max 32GB, ingår ej)

Produktsida
http://bit.ly/DCS-2332L

Produktblad
ftp://ftp.dlink.eu/Datasheets/DCS-2332L.pdf
 
Video
DCS-2332L Dag http://bit.ly/XWCFiP
DCS-2332L Natt http://bit.ly/137XhZI
 
Pressbilder, lågupplösta (5st)
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic
 
Pressbilder, högupplösta (zip-fil, 34 MB)
http://bit.ly/DCS-2332L-highres
 
För mer information eller produkttest, vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Nordic
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77
 
Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se och www.


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera