2014-05-05 09:22Pressmeddelande

D-Link presenterar världens första trådlösa 11ac-kamera

null

D-Link lanserar nu världens första ip-kamera med stöd för nya trådlösa standarden 802.11ac och färgbild i mörker - DCS-2136L. Stödet för nya 11ac garanterar ökad prestanda och möjligheten att hantera längre avstånd trådlöst. Kameran erbjuder företag ett prisvärt alternativ, som inkluderar LED-lampor för att kunna få färgbilder nattetid och åtkomst via en gratis mobilapp.  

Dag- och nattkameran är utrustad med stöd för 802.11ac vilket ger användarna tillgång till den senaste trådlösa standarden och wifi-kompatibilitet många år framöver. Det gör dessutom att kameran klarar högre trådlös överföringshastighet, som innebär möjlighet att ha ett större antal kameror anslutna till det trådlösa nätverket. 802.11ac är även bakåtkompatibel med tidigare trådlösa standarder (802.11n/b/g) och därmed är DCS-2136L kompatibel med alla router-modeller. 

DCS-2136L har färgåtergivning nattetid – det är en helt ny teknik som kombinerar vita LED-lampor. Det gör det möjligt att visa färgbilder i mörker vilket gör identifiering lättare än vid vanlig svart-vit video. De synliga vita LED-lamporna fungerar också som en varningssignal att kameran är på.  Det resulterar att inkräktare tittar direkt mot kameran och därmed fångas viktiga ansiktsdetaljer. 

Wireless AC Day/Night Camera with Color Night Vision (DCS-2136L) levererar videobilder med högkvalitet och detaljrika bilder med en upplösning på 720p. Med kamerans ePTZ- och digitala zoom-funktion är det möjligt att panorera, zooma och förstora områden upp till 10 gånger. Det är en användbar funktion för att övervaka större områden som en lastkaj, ett lager eller en reception - utan att offra detaljer i bilden.

Stöd för mobilappar med mydlink 
Den nya kameran har stöd för D-Links molntjänst - mydlink - som gör att användarna ges en enkel installation och kan se en live-video-feed från en dator, smartphone eller surfplatta. Via en gratis app (mydlink Lite) får användaren smidig åtkomst till kameran och en mängd nya funktioner för fjärrstyrning, inklusive inställningar för rörelsedetektion, pinch-to-zoom, visningsalternativ för dag och natt, inspelning via enkel ”drag and drop”, tvåvägs ljud, pan/tilt av kameran från distans samt möjligheten att konfigurera inspelningsscheman.

Via ett microSD-kort går det att spela in video vid rörelselarm eller via ett inspelningsschema. De inspelade videosekvenserna går sedan att få tillgång till via mydlink-portalen och mydlink-appen. MicroSD-kort på 16GB medföljer.

D-Links D-ViewCam är en avancerad administrationsprogramvara som kan hantera upp till 32 kameror samtidigt. D-ViewCam medföljer gratis vid köp av DCS-2136L. Några av funktioner är: möjlighet att hantera flera kameravyer samtidigt, ställa in varningsmeddelanden via e-post, skapa inspelningsscheman och använda rörelsedetektering för att spela in video direkt på en hårddisk.

– Efterfrågan av trådlös videoövervakning ökar stadigt och D-Link ligger i frontlinjen gällande trådlösa nätverk. Med DCS-2136L, den första ip-kameran som stöder den nya trådlösa ac-standarden, bekräftar D-Link sin position. Vare sig du letar efter en instegsmodell, DIY-kamera eller företagslösningar vill D-Link erbjuda de bästa och mest prisvärda, videoövervakningslösningar till sina kunder, säger Geir Simonsen, Business Development Manager IP Surveillance, D-Link

Pris och tillgänglighet 
Wireless AC Day/Night Camera with Color Night Vision (DCS-2136L) är tillgänglig omgående till priset 2 290 kronor (inklusive moms). 

Produktsida
http://bit.ly/dcs-2136l

Lågupplöst bilder
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic/

Högupplöst bild
ftp://ftp.dlink.eu/Product_Images/DCS-2136L

För mer information, vänligen kontakta
Geir Simonsen, Business Development Manager IP Surveillance, D-Link Nordic
E-post: geir.simonsen@dlink.com
Telefon:070-615 85 56

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera