2013-10-21 08:00Pressmeddelande

D-Link och Clavister samarbetar om säker och platsoberoende IP-övervakning

En ny typ av centralt styrd ip-baserad kameraövervakning, effektiv och säker, för företag som verkar på flera platser – i Sverige och i världen. Det är resultatet av ett nytt partnerskap mellan nätverksföretaget D-Link och det svenska säkerhetsföretaget Clavister. Den nya säkerhetslösningen presenteras på mässan Sectech i Älvsjö 22-23 oktober. 

Tillsammans med Clavister har D-Link utvecklat en totallösning för en säker och centralt styrd infrastruktur för ip-kameralösningar mellan huvudkontor, distanskontor och hemmakontor. Företagen presenterar en skalbar lösning, antingen för inkoppling mot kameracentral eller för egen implementering. Målgruppen är större företag som opererar på flera olika platser i Sverige eller i världen. 

– D-Link har de senaste åren haft stora framgångar inom ip-kameror till små och medelstora företag. Vi ser nu ett ökat intresse även från större företag att kunna implementera våra lösningar. Clavister och D-Link har ett internationellt samarbete sedan många år inom säkerhet och därför är det naturligt att vi fördjupar det samarbetet även på detta område, säger Anders Bergström, nordisk försäljningschef, D-Link. 

– Vi ser samarbetet mellan D-Link och Clavister som unikt där ett företag kan skydda sina videoströmmar och lagring hela vägen. Intresset är stort och vi har märkt att företag vill ha hög säkerhet och integritet på dessa typer av lösningar. Clavister kompletterar D-Link med säkra implementationer av stora och säkra ip-kameralösningar i alla led med hög integration, säger Jonas Herner, nordisk försäljningschef på Clavister. 

D-Links lösningar för övervakningskameror innehåller alla delar för en driftsäker infrastruktur: switch-produkter, trådlösa nätverk, säkerhet, videolagring samt programvara för att hantera flera IP-kameror och NVR (Network Video Recorder).

Lösningen visas upp för första gången på mässan Sectech i Älvsjö 22-23 oktober, monternummer 04:74. 

För mer information, vänligen kontakta:
Geir Simonsen, Business Development Manager 
D-Link Nordic
E-post: geir.simonsen@dlink.com
Telefon: 070-615 85 56

Jonas Herner, Nordisk försäljningschef
Clavister
E-post: jonas.herner@clavister.com
Tel: 070-262 22 56

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se

Om Clavister 
Clavister är en ledande leverantör av brandväggslösningar för fasta, mobila och virtuella nätverk. Clavister erbjuder små och stora företag, operatörer och leverantörer av "Cloud" lösningar, marknadsledande säkerhet mot dagens säkerhetshot. 2012 fick Clavister utmärkelsen "Product Quality Leadership Award" av det välrenommerade analytiker-företaget Frost & Sullivan. Clavister startade 1997 i Örnsköldsvik och har sedan dess växt till en världsomspännande leverantör av säkerhetslösningar med 16 kontor i tio länder. www.clavister.com


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera