2014-04-10 08:55Pressmeddelande

D-Link ledande inom 802.11ac enligt undersökningsföretag

null

D-Link är marknadsledande inom trådlösa routrar med den nya standarden 802.11ac. D-Link har en marknadsandel på 12.7 procent av den globala 11ac-marknaden.

Enligt en undersökning genomförd av ABI Research, ett företag specialiserade på analyser av teknikmarknaden, har D-Link den största marknadsandelen av trådlösa 802.11ac-produkter för hemmabruk. Undersökningen visar att D-Link har en marknadsandel på 12.7 procent under tredje kvartalet förra året, baserat på kvartalsleveranser och prognoser. 

ABI Researchs undersökning inkluderar flera tillverkare på världsmarknaden för trådlösa nätverk bland konsumenter och företag. Marknaden för trådlösa nätverk som exempelvis routrar och accesspunkter nådde över 139 miljoner enheter år 2013. 

Produkter med förra standarden 802.11n har fortfarande den största marknadsdelen wifi-produkter bland konsumenter förra året. Analytiker på ABI Research förutspår dock att den siffran kommer att minska samt att 11ac-produkter kommer att stå för nästan hälften (45 procent) av leveransen i slutet av 2014.

– ABI:s undersökning är en bekräftelse på vårt arbete med att förmedla och leverera fördelarna med den nya standarden 802.11ac, säger Marco Stenvall, produktchef på D-Link i Norden.

– Den nya trådlösa standarden är en överlägsen teknik i dagens trådlösa samhälle där konsumenter ställer allt högre krav när de streamar filmer och TV-serier, spelar online eller surfar på nätet. Förra året lanserade vi världens mest avancerade och omfattande produktutbud av trådlösa 11ac-produkter. Att vi nu rankas som etta inom 11ac-konsumentprodukter visar att vi satsar på bra lösningar som passar olika behov och prisklasser, säger Marco Stenvall.

Nästa generations wifi 802.11ac är nu standardiserad
För ett par veckor sedan blev den nästa generationens trådlösa standard 802.11ac (även kallad Wireless AC) ratificerad av IEEE *. Konsumenter och företag kan nu få tillgång till trådlös prestanda som är mer än fyra gånger högre än den förra standarden 802.11n.

– Den ökade populariteten för 802.11ac kommer inte som någon överraskning. Användare har i dag allt fler enheter som kräver ökad bandbredd och snabbare trådlöst nätverk. Med 11ac får man bättre räckvidd och färre döda områden i sitt wifi jämfört med tidigare generationer. Standardiseringen betyder att konsumenterna kan vara trygga med sitt val av den nya tekniken, säger Marco Stenvall, Produktchef på D-Link.

Förra året introducerade D-Link världens mest avancerade och omfattande utbud av 11ac-routrar. IEEE:s ratificering stärker 802.11ac som den nya standarden. Dessutom har D-Link ett omfattande utbud av nätverkstillbehör som 11ac accesspunkter, range extenders och ip-kameror.

Se D-Links hela utbud av konsumentroutrar inom 802.11ac
http://www.dlink.com/se/sv/home-solutions/connect/routers

Läs mer om 802.11ac
http://www.dlink.com/se/sv/home-solutions/11ac/wireless-ac
https://en.wikipedia.org/wiki/802.11ac

* The Institute of Electrical and Electronics Engineers Standards Association

För mer information, vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Norra Europa
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera