2014-04-15 11:00Pressmeddelande

D-Link förlänger existerande wifi-nätverk – både nya 802.11ac och äldre standarder

null

D-Link lanserar en range extender med nya trådlösa standarden 802.11ac och Dualband. Nya Wireless AC750 Dual-Band Range Extender (DAP-1520) förlänger det trådlösa nätverket och gör det möjligt att skapa ett wifi-nätverk med räckvidd överallt i hemmet. 

D-Links nya range extender tar bort döda wifi-zoner och skickar trådlösa signaler till de platser i hemmet som är svåra att nå, som till exempel bakom en betongvägg eller murstock. Med DAP-1520 kan man kan strömma video och spela onlinespel obehindrat var som helst i sitt hem. 

För att förlänga ett nätverk pluggar man in produkten i ett vanligt vägguttag och kan sedan med ett knapptryck förlänga sitt existerande trådlösa nätverk. DAP-1520 är vitfärgad och diskret för att inte synas när den sitter i en väggkontakt. 

Routern utnyttjar dualband-tekniken och klarar både 5GHz- och 2.4GHz-bandet för att leverera en trådlös hastighet upp till 750Mbps. Då 5 GHz-kompatibla trådlösa enheter kan anslutas till det mindre belastade 5 GHz-frekvensbandet minskas potentiella störningar.

Fungerar även med äldre trådlösa nätverk
Förutom möjligheten att förlänga ett befintligt trådlöst nätverk med 802.11ac, klarar också range extendern att förlänga nätverk med gamla trådlösa standarder som 11n eller 11g. Det gör DAP-1520 flexibel även om man har en äldre trådlös router i hemmet, som man vill ge nytt liv till. 

– En ny trådlös router med 802.11ac ger upp till fyra gånger högre hastighet och förbättrar räckvidden, men fortfarande kan till exempel en källare vara utom räckhåll för en wifi-signal. DAP-1520 löser detta problem. D-Links nya range extender klarar 802.11ac och är även bakåtkompatibel för att kunna hantera även äldre trådlösa enheter som inte klarar 11ac-hastighet, säger Marco Stenvall, produkchef på D-Link AB.

Installationen är enkel med ett enda knapptryck med funktionen WPS (Wi-Fi Protected Setup). Användare kan också konfigurera och anpassa deras förlängda nätverk genom ett webbaserat användargränssnitt alternativt använda D-Links gratis-app QRS - Quick Router Setup - och därmed göra alla inställningar på sin mobiltelefon eller surfplatta utan att behöva starta en dator. 

Pris och tillgänglighet 
Wireless AC750 Dual-Band Range Extender (DAP-1520) är tillgänglig omgående och det rekommenderade priset är 499 kronor.

Pressbilder, lågupplösta
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic/

Pressbilder, högupplösta
ftp://ftp.dlink.eu/Product_Images/DAP-1520

För mer information, vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Norra Europa
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera