2013-01-22 09:59Pressmeddelande

D-Link förlänger det trådlösa nätverket med ett knapptryck

null

D-Link lanserar en Range Extender som förlänger ett trådlöst nätverk och förbättrar täckningen på platser, som till exempel en källare. Wireless N300 Range Extender (DAP-1320) är liten, diskret och fungerar med alla routrar på marknaden.  Enheten ger en trådlös hastighet på upp till 300 Mbps med 802.11n.

Extendern är kompakt och perfekt för att öka räckvidden på ett wifi-nätverk och nå rum eller våningsplan som har en svag eller obefintlig trådlös signal. Med en ökad täckning i hela sitt hem skapar man en bättre internetupplevelse för hela familjen vid till exempel webbsurf, videostreaming, onlinespel eller videosamtal.

Produktens kompakta mått är upp till 73 procent mindre än likvärdiga konkurrerande produkter. Den pluggas direkt in i ett vägguttag utan sladdar eller blockera närliggande eluttag.

– Idag har en familj en mängd internetanslutna apparater som förlitar sig på det trådlösa nätverket. Det rör sig om alltifrån surfplattor, datorer, tv-spel, smartphones, kameror och TV-apparater. Men tyvärr har många hem vissa platser där wifi-signalen är dålig eller inte existerar. DAP-1320 löser problemet enkelt med ett knapptryck eller via en app på mobilen, säger Marco Stenvall, produktchef för konsumentprodukter på D-Link.

Extendern är bakåtkompatibel med 802.11b/g och stöder också säker trådlös kryptering med WPA/WPA2 för att förhindra obehörig access till det trådlösa nätverket.

Enkel installation
DAP-1320 Wi-Fi är väldigt enkel att installera. Användaren behöver inte ens en dator. Om routern - oavsett märke - har Wi-Fi Protected Setup (WPS) så hanterar man installationen med ett knapptryck. Alternativt kan appen D-Link QRS (Quick Router Setup) användas. Den är gratis för iPhone, iPad- och Android-användare.

Pris och tillgänglighet
Wireless N300 Range Extender (DAP-1320) finns tillgänglig i slutet av januari. Rekommenderat butikspris är 549 kronor inklusive moms.

Produktblad
ftp://ftp.dlink.eu/Datasheets/DAP-1320.pdf

Produktvideo
http://youtu.be/Ee_STYFH_jE

Lågupplösta bilder
http://www.flickr.com/photos/dlinknordic

Högupplösta bilder
ftp://ftp.dlink.eu/Product_Images/DAP-1320/

För mer information eller produkttest, vänligen kontakta:
Marco Stenvall, Produktchef D-Link Nordic
E-post: marco.stenvall@dlink.com
Tel: 08-564 619 16
Mobil: 0738-33 44 77

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se och www.facebook.com/dlinkcloudsverige


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera