2013-07-15 12:34Nyheter

D-Link satsar på aggressiv prissättning kring 802.11ac-nätverk

null

D-Link inleder en aggressiv prissättning kring företagets nya produktserie av trådlösa routrar med nästa generation wifi-standard 802.11ac. Resultatet ger samma prisnivå som den nuvarande generationen produkter - 802.11n.

Modeller av smartphones, surfplattor och spelkonsoler, som har 802.11ac integrerat förväntas att öka drastiskt de kommande månaderna. D-Link sätter det rekommenderade butikspriset för routrar med 11ac på samma nivå som den nuvarande standardarden 11n för att underlätta införandet av den nya trådlösa standarden. Det betyder att D-Links 11ac-routrar kostar från 695 kronor till 1 495 kronor, vilket gör den nya tekniken väldigt attraktiv.

– Den nuvarande trådlösa standarden 802.11n kommer ersättas inom de kommande 12 månaderna med nya 802.11ac. Dagens värld av HD-streaming, realtidstjänster med flera enheter är hög hastighet och bandbredd nödvändigt. Den förra standarden 11n har svårt att levererat detta. D-Link är ledande i att ge användarna det mest omfattande utbudet av trådlösa AC-routrar med uppkopplingsmöjligheter, tillförlitlighet och funktioner som de behöver till ett överkomligt pris, säger Magnus Erlandsson, Sälj- och marknadsdirektör D-Link Nordic.

Den nya standarden 802.11ac erbjuder ett flertal nya funktioner för att bekämpa de mest vanliga och frustrerande trådlösa nätverksproblemen. Vare sig användaren laddar ner en fil eller spelar onlinespel så vill man att den trådlösa uppkopplingen är snabb och stabil. Förutom att erbjuda hastigheter upp till fyra gånger snabbare än 802.11n så används 5 GHz-bandet, som i motsats till 2,4 GHz-bandet är fritt från störningar. Även smartbeam-antenner bidrar till att varje enhet är uppkopplad till det trådlösa nätverket med den bästa möjliga signalen.

D-Links nya produktserie för 802.11ac har en elegant design och stöd för D-Links molntjänst www.mydlink.eu. Det gör det enklare än någonsin att streama HD-film, dela filer från lagringsenheter eller att administrera nätverket från distans via en dator eller mobiltelefon.

D-Link-video om 802.11ac (YouTube)
http://bit.ly/11ac_dlink_video

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Erlandsson, Sälj- och Marknadsdirektör D-Link Nordic, E-post: magnus.erlandsson@dlink.com, Tel: 0733-70 10 03

Om D-Link
D-Link är en världsledande leverantör av nätverksprodukter för det digitala hemmet, företag samt tele- och bredbandsoperatörer. D-Link designar, utvecklar och tillverkar nätverksprodukter som integrerar switching, trådlösa produkter, bredband, lagring, ip-kameror och molnbaserad nätverkshantering. D-Link Norra Europa (Norden och Benelux) etablerades 1995 och har idag drygt 60 medarbetare samt kontor i Bryssel, Helsingfors, Haparanda, Köpenhamn, Oslo och Stockholm. www.dlink.se


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera