2021-08-24 15:12Nyheter

D-Link lanserar tålig, kraftfull accesspunkt för trådlös anslutning i industrimiljöer

null

[Stockholm – 24 augusti 2021] – D-Link, en global ledare inom nätverks- och anslutningsteknik, meddelar att man lägger till en accesspunkt (DIS-2650AP) med stöd för Wave 2-teknik till sin industriella nätverkslösning. Den nya lanseringen tillhandahåller en robust, centralt hanterad lösning som möjliggör tillförlitlig trådlös internetanslutning i tuffa miljöer.   

Accesspunkten är byggd med den senaste 802.11ac Wave 2-tekniken, som möjliggör kombinerade Wi-Fi-hastigheter med stöd för dubbla frekvendband på upp till 1200 Mbps. Eftersom DIS-2650AP stöds av MU-MIMO- och Band Steering-teknik, är det möjligt för flera enheter att få Wi-Fi-signal med hög bandbredd samtidigt som de ansluts till det bästa tillgängliga frekvensbandet.

För att möjliggöra anslutning i industrimiljöer är den nya accesspunkten tillverkad  i  ett robust metallchassi och har ett brett driftstemperaturområde mellan  -20 till 65 °C. DIS-2650AP levereras också med ett inbyggt 2kV överspänningsskydd och 15kV ESD-skydd som säkerställer kontinuerlig drift även vid elektriska överspänningar eller urladdningar.

DIS-2650AP, som är utformad för och kan anpassas till en rad olika nätverksmiljöer, kan enkelt konfigureras för olika driftlägen: accesspunkt, trådlöst distributionssystem (WDS) med accesspunkt, WDS / brygga (ingen AP-sändning) och trådlös klient.

DIS-2650AP kan även enkelt monteras på en DIN-skena eller vägg och strömförses med PoE eller DC-nätadapter vilket gör den idealisk för placering i svåråtkomliga områden för att möjliggöra anslutning där det finns ett behov.

Accesspunkten kan drivas som en fristående enhet eller hanteras centralt via D-Links kostnadsfria Nuclias Connect-programvara för nätverksadministration eller Nuclias Connect hub, vilket gör det möjligt för nätverksadministratörer att övervaka och konfigurera nätverk på distans.

DIS-2650AP är en del av D-Links omfattande utbud av industriella nätverksprodukter, inklusive Ethernet-switchar och M2M VPN-routrar, för att erbjuda fullskaliga nätverkslösningar i en rad utmanande miljöer.

Viktiga funktioner

• Överlägsen kapacitet  med tvåbandsteknik, med överföringshastigheter upp till 300 Mbps i 2,4 GHz-bandet och 867 Mbps i 5 GHz-bandet

• Brett drifttemperaturområde med inbyggt överspänningsskydd på 2kV och 15kV ESD-skydd

• Fungerar som en fristående AP eller som en del av en centraliserad, skalbar lösning med flera enheter

• Lätt att hantera med D-Links kostnadsfria Nuclias Connect-programvara för centraliserad administration eller Nuclias Connect Hub


Om D-Link

D-Link designar, utvecklar och tillverkar prisbelönta nätverks och trådlösa produkter, videoövervaknings och automationslösningar för hem och företag. Som ett världsledande företag skapar D-Link förutsättningar för framtidens sätt att kommunicera. D-Link är även en viktig del inom det smarta hemmet, för att göra det enkelt och prisvärt för människor världen runt att kunna övervaka, automatisera och styra sitt hem vart de än är, när som helst genom en smartphone eller surfplatta. D-Links omfattande utbud av innovativ, högpresterande och intuitiv teknik är tillgängligt både för företag och privatpersoner genom sitt globala nätverk av olika återförsäljare, detaljhandel och tjänsteleverantörer.


Kontaktpersoner

Roger Jarleswärd
Marketing and Product Manager
Roger Jarleswärd
Camilla Herrera
Marketing Coordinator
Camilla Herrera