2022-04-20 05:45Pressemeddelelser

Cochlear™ lancerer Osia®-systemet – du har aldrig hørt noget lignende

Man with Cochlear OsiaMan with Cochlear Osia

 

Cochlear Limited (ASX: COH), verdens førende inden for implanterbare høreløsninger lancerer nu det nye og spændende Cochlear ™ Osia® -system. Osia -systemet er det første implantatsystem af sin art. Systemet bruger en vibrator via digital piezoelektrisk stimulation* til at omgå beskadigede områder af det naturlige høresystem og sender lyd direkte til høresneglen.

 

Det nye system bruger vores naturlige evne til at lede lyd gennem kranieknoglen, hvilket hjælper patienter med at høre tale i vanskelige, støjende situationer, hvor folk siger, at de kæmper mest. Osia -systemet er velegnet til patienter med skader i mellemøret, blandet høretab og ensidigt døve.

 

Osia -systemet anvender en innovativ teknologi, der er specifikt er udvalgt og designet til at fungere inde i og sammen med kroppen(1). Denne tilgang kaldes Human Design ™.

Systemet består af en implantatdel, der er indopereret under huden bag øret og en ekstern lydprocessor, der holdes på plads med en magnet. Når operationssåret er helet (efter 4-5 uger), programmeres og aktiveres lydprocessoren. Derefter kan patienten høre ved brug af systemet for første gang.

 

Lyden sendes via processoren til implantatet, som har en vibrator, og denne vibration sendes derefter via kraniet direkte til det indre øre. Patienten får en naturlig akustisk lyd

 

Osia -systemets kraftige forstærkning muliggør et tilpasningsområde på op til 55 dB´s hørenedsættelse. Et stort dynamikområde har i studier vist sig at forbedre patienternes evne til at forstå tale i støj(2), og det giver også ekstra kapacitet, hvis patientens høretab forværres over tid.

 

Lotta Vedholm, CEO, Cochlear Nordic, siger: ”Osia -systemet blev udviklet ved at lytte til de brugere og klinikker, der bruger vores høreimplantater hver dag. Vi har været overvældet af den positive modtagelse af Osia -systemet, både af læger og patienter. Det har været utroligt at se forbedringen i brugernes liv, fordi de bedre kan høre i de situationer, hvor vi ved, at de kæmper i dag, ”

 

Osia -systemet er introduceret på de danske klinikker og den første operation er foretaget på Rigshospitalet. Flere operationer er planlagt bl.a også på Aalborg Universitets Hospital.

 

Albin 12 år var den første i Norden til at få Osia -systemet, og han siger: "Med Osia -systemet hører jeg mange flere lyde, og de er klarere. I skolen er jeg mere sikker på, at jeg hører spørgsmålene lige efter, at jeg har modtaget Osia Systemet og det giver mig mere selvtillid til at svare. Det, jeg godt kan lide ved Osia -lydprocessoren, er, at den er virkelig behagelig, at man kan vælge farve, og at man kan bære en kasket".

* Piezoelektrisk stimulering betyder, at vibrationer genereres fra en tilført spænding til vibratoren, som består af piezoelektrisk materiale. Denne effekt bruges i mange applikationer som f.eks mikrofoner, ure, ultralydsmaskiner og avancerede højttalere. Fordelene ved Piezo Power -vibratoren er dens følsomhed ved høje frekvenser, og at den er velegnet til implantation, hvor der er et stort krav til effekt, størrelse og pålidelighed.

References

  1. Land J. Comparison tech data Baha 6 Max, legacy and competition. Cochlear Bone Anchored Solutions AB, Sweden. 2020; D1762475.
  2. Hoffman J. Subjective evaluation of clear rich and natural sound. Cochlear Bone Anchored Solutions AB, Sweden. 2020; D1788013.


Om Cochlear

Cochlear er verdensførende inden for implanterbare høreløsninger. Virksomheden har mere end 4.000 ansatte på verdensplan og investerer mere end AUS $ 180 mio. om året i forskning og udvikling. Produkter omfatter cochlear-implantater, benledningsimplantater og akustiske implantater, som sundhedspersonalet bruger til at behandle en række forskellige typer af moderat til grundlæggende høretab. Siden 1981 har Cochlear leveret mere end 600.000 implanterbare enheder, og derved hjulpet mennesker i alle aldre, i mere end 180 lande, med at høre