2023-03-02 12:45Pressmeddelande

Samtal och musik som engagerar på Cirkus nya scen Livemodern 12 mars

Rörelsen 12 marsRörelsen 12 mars

Vad betyder det att vara en engagerad människa? Hur kan vi stötta och utveckla engagemang hos oss själva och varandra? 

Rörelsen är en politisk soaré som går av stapeln på Cirkus nya kulturscen Livemodern under våren. Det blir samtal under ledning av värdinnan Pernilla Glaser och musik från husmusikern Staffan Hellstrand med gästartister. Målet är att inspirera, engagera och uppmuntra till eftertanke och handling.

12 mars gästas Rörelsen av Sofia Wiberg och Ihsan Kellecioglu som båda brinner för dialoger. Samtalet kommer att handla om hur vi kan prata med varandra så att fler får komma till tals och hur olika perspektiv på rättigheter och behov kan samsas. Iiris Viljanen är kvällens gästartist.

Rörelsen 12 mars - foto: Caroline Tisénius

Rörelsen 12 mars - foto: Caroline Tisénius


Sofia Wiberg är forskare på KTH och skrev sin avhandling ”Lyssnandets praktik” om medborgardialog. Hon arbetar nu med ett projekt som undersöker krockar och målkonflikter när konsten ska ta plats i stadsutvecklingen.

Ihsan Kellecioglu är chef för kommunikation och opinion på Amnesty International. Han har en bakgrund som programansvarig på Rädda Barnen, processledare på Delegationen mot segregation och konsult. Ihsan har arbetat mycket med förändringsarbete i utsatthetsområden och hur rättvisefrågor kan värnas.

Iiris Viljanen är en finlandssvensk sångerska, pianist och låtskrivare bosatt i Sverige. 2020 tilldelades hon en Grammis för albumet ’Den lilla havsfrun’. Hon har gett ut fyra album varav det senaste ’En finsk jul’ släpptes 2020.


OM RÖRELSEN
Under våren kommer ultraengagerade gäster som t ex forskare, aktivister och konstnärer att ta plats på scen och dela med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. De diskuterar varför det kan vara både det tråkigaste och det härligaste att försöka göra skillnad tillsammans med andra, vad som hjälper eller förstör. Och hur vi kan komma närmare en bättre planet. 

 Pernilla Glaser arbetar med samtal och kreativ samverkan i gränssnittet mellan konst, forskning och civilsamhälle. Hon är en ofta anlitad moderator med lång erfarenhet av att leda samtal om samhällsförändring.

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist. Det har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska hits, som 'Lilla Fågel Blå' men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden. Varje kväll har han med sig en gästartist vars musik inspirerar.

Staffan säger: ”Att få sjunga mina sånger i ’Rörelsen’, med engagerande och intelligenta samtal om livsviktiga frågor som fond, ger både mig och mina sånger extra bränsle. Så mycket spännande möten i både musik och diskussioner”.


Vad: ”Rörelsen - en politisk soaré” med Pernilla Glaser och Staffan Hellstrand med gäster.
Var: Livemodern, Cirkus restaurang, Djurgårdsslätten 43 - 45
När: 12 mars, 18.00. Insläpp 17.00.

Biljetter finns på Cirkus hemsida: Rörelsen 12 mars

Du kan välja mellan middagsbiljett och barbiljett.


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna Nya Cirkus som tar upp till 784 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.