2023-03-16 11:51Pressmeddelande

Daniel Boyacioglu & Landæus Trio - live på Livemodern, Cirkus 26 mars

Den 26 mars är det dags för Daniel Boyacioglu & Landæus Trio att ställa sig på Cirkus nya kulturscen Livemodern. Det blir Livemoderns första konsert för våren, om än inte den sista. 

Daniel Boyacioglu & Landæus Trio blandar sin akustiska jazz som möter rap, spoken word och pop med skarpsinniga och angelägna texter. Samarbetet mellan poeten Daniel Boyacioglu och pianisten Mathias Landæus går långt bak i tiden. De möttes första gången på Faschings scen i början av 00-talet och har sedan dess utvecklat både en djup vänskap och ett konstnärligt brödraskap.

Det första albumet ”Bön för världen” släpptes 2018 och uppföljaren ”Älska oss nu” nådde världen hösten 2022 då de även gjorde ett bejublat gig på Stallet under Stockholm Jazz Festival.

Daniel säger: "Jag jobbar efter övertygelsen att först går konsten och sen kommer all annan utveckling. När konsten blir fri och självklar faller de billiga hyresrätterna ner från himlen." 

Landæus Trio
Mathias Landæus, piano
Cornelia Nilsson, trummor
Johnny Åman, bas

Vad: Daniel Boyacioglu & Landæus Trio
Var: Livemodern, Cirkus restaurang, Djurgårdsslätten 43 - 45
När: 26 mars, 18.00. Insläpp 17.00.

Biljetter finns på Cirkus hemsida: Daniel Boyacioglu & Landæus Trio 26 mars

Du kan välja mellan middagsbiljett och barbiljett.


Livemodern är Cirkus nya kulturscen som under våren presenterar en sprakande kavalkad av tänkvärda, utmanande och överraskande programpunkter. Innehållet består av allt från samtal och performance till konserter och shower. Syftet är att både roa och oroa med en värdegrund som tar ansvar. Livemodern står för en kultur som kan få vara samhällskritisk, normbrytande och gränslös.

 

 

 


Om Cirkus Arena & Restaurang

Historiska Cirkus på Djurgården i Stockholm vill vara ett tillhåll för roligheter, samkväm och oliktänkande. Vår ambition är att skapa extraordinära, udda och oväntade upplevelser, oavsett om du kommer hit för en konsert, en middag eller bara en kopp kaffe. Vår restaurang är en kreativ och lekfull bistro inspirerad av det udda och oväntade som Cirkus en gång var. Hos oss ska du kunna känna dig som en del av vår gemenskap eller kunna vara i fred - ta med din förlängda familj eller komma själv. Hit kan du komma om du vill fly från verkligheten, uppleva något extra eller om du bara vill vara dig själv en stund. Cirkus invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Med åren har Cirkus blivit ett tillhåll för konserter, kongresser, TV-inspelningar och framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus har huserat alltifrån världsstjärnor som Nick Cave, Simon & Garfunkel och Iggy Pop till succéshower som Chess och Mamma Mia. Idag är Cirkus norra europas största privatteater - en komplett anläggning med tre scener. Här ryms Cirkus stora scen i historisk miljö, med plats för 1 644 sittande gäster samt hypermoderna Nya Cirkus som tar upp till 784 personer i biosittning. Cirkus Arena & Restaurang har mingelutrymmen för flera hundra gäster och och en fantastisk festvåning med plats för drygt 100 personer.