2024-05-27 13:07Pressmeddelande

Återbruk när det är som bäst

Kläder på ett bord och händer som tar på dem

Under torsdagen den 23 april var vi matchvärdar när IK Brage mötte Degerfors på Borlänge Energi arena. Under matchen arrangerade vi ett klädbyte där gamla skor och kläder fick ett nytt hem.

Cirkulärt på riktigt

Både barn och vuxna samlades runt vårt tält för att ta del av klädbytet, testa sina kunskaper i vårt hållbarhetsquiz, eller få gnuggis-tatueringar med budskapet Hållbarhet i varje tanke och handling. Det budskapet återspeglas i vår vision, som fungerar som en ledstjärna att sträva mot. Att jobba för visionen kan se ut på många olika sätt, och klädbytet är ett sätt att främja både social och ekologisk hållbarhet.

- Klädbytet är något som vi hoppas kan bli ett återkommande inslag både på Borlänge Energi arena och på andra evenemang. Vi uppmuntrar även andra att arbeta med liknande koncept, berättar Mikael Ringi, marknadschef på Borlänge Energi.

Med social hållbarhet i fokus

Tanken med klädbytet är att ett använt plagg ska komma till nytta istället för att slängas eller ligga i en garderob, vilket främjar återbruk och cirkulär ekonomi. En viktig aspekt är även den sociala hållbarheten, att de som inte har möjlighet att nya köpa träningskläder eller fotbollskor får tillfälle att ta del av de inlämnade kläderna utan kostnad. Det kallar vi cirkulärt!

- Det känns viktigt att göra det här, både för den ekologiska och sociala hållbarheten. Att se ungdomarna lysa upp när de fick ta med sig begagnade fotbollsskor hem är en stor anledning till varför det här är så viktigt, berättar Anna Elfqvist, chef för kommunikationsenheten på Borlänge Energi.


Om Borlänge Energi

Att leverera bekvämligheter till borlängeborna är ett ansvarsfullt åtagande som ställer stora krav – inte minst vad gäller miljön. Förutom att tillhandahålla el, elnät, fjärrvärme, stadsnät, vatten, avlopp, dagvatten och avfall i Borlänge sköter vi på Borlänge Energi även kommunens gator, vägar och grönområden. Vårt jobb är att leverera våra produkter 24 timmar om dygnet, med miljöriktig hantering, bra service och till så låga priser som möjligt. Men det är också ett ansvarsfullt åtagande som ställer stora krav – inte minst vad gäller miljön. Vi vill att Borlänge ska vara en hälsosam stad att leva i. Idag och i många generationer framöver.