2023-05-11 13:04Pressmeddelande

Pressvisning - "Siktlinjer - Katarina Löfström och Jesper Nyrén" på Bohusläns museum

Lördag den 27 maj inviger vi sommarens konstutställning ”Siktlinjer” i Konsthallen på Bohusläns museum. Konstnärerna Katarina Löfström och Jesper Nyrén delar båda ett intresse för det visuella, det abstrakta och det figurativa, som de utvecklar var och en på sitt håll och utifrån olika utgångspunkter.

Katarina Löfström arbetar främst med video, digitala animationer, ljudverk, skulpturala installationer. I den här utställningen presenterar hon också måleri i form av digitala printar. Hennes verk befinner sig ofta i ett gränsland, mellan distinkt skärpa och drömlika tillstånd.

Jesper Nyréns skimrande målningar kan vid en första anblick och på avstånd upplevas som kompositioner av abstrakta färgfält, där formen ofta är kvadratisk eller rektangulär. På nära håll vecklar målningarna ut sig till ett antal sinnrikt komponerade mindre verk, flera målningar i en – och öppnar för multipla tolkningar i relation till tid och rum.

Pressvisning 

25 maj kl. 13.00

Plats: Konsthallen på Bohusläns museum

Konsthallens curator Agneta von Zeipel närvarar på pressvisningen tillsammans med konstnärerna Katarina Löfström och Jesper Nyrén

Vernissage

27 maj kl. 14.00

Plats: Konsthallen på Bohusläns museum

  • Liselotte Munther, enhetschef på Bohusläns museum hälsar välkommen
  • Anna Sarsten, kulturchef Uddevalla kommun inviger utställningen
  • Agneta von Zeipel, curator i Konsthallen introducerar utställningen och samtalar sedan med konstnärerna
  • Johan Berthling spelar kontrabas
 
Fri entré.
 
Väl mött!


Om Bohusläns Museum

Bohusläns museum i Uddevalla är ett av landets mest välbesökta regionala museum. Våra profilområden är kusten, Bohuslän som gränsland och samtidskonst. Förutom en omfattande utställnings- och programverksamhet arbetar museet med att tillgängliggöra sina samlingar digitalt, med att stötta kommuner och andra organisationer i vård och utveckling av kultur- och naturlandskapet och med en omfattande arkeologisk uppdragsverksamhet.


Kontaktpersoner

Emelie Tengberg
Kommunikatör
Emelie Tengberg