2023-05-12 07:41Pressmeddelande

Tillgänglighet, mobilitet och slutrefräng!

Några soltörstiga lila krokusar har vänt blommorna mot solen.

Tiden går fort när man har roligt! Den här våren har rasslat iväg och plötsligt sitter vi med den angenäma uppgiften att planera vår slutkonferens. Men våren har också gått till att lyfta vikten av tillgängliga laddplatser. 

Ja, tillgänglighet har varit ett av vårens ledord på flera olika sätt. Projektet har bland annat tagit fram en snabbguide för tillgängliga laddplatser som publiceras nu i dagarna. Den är tänkt att under förenklade former förklara hur både beställare och utförare kan planera laddplatserna för att göra dem tillgängliga - för alla! Guiden innehåller också tips på hur redan befintliga laddplatser kan anpassas. 

Vi har även lyft tillgänglighet i vår podd Öka takten samt under Para-VM när vi fick tillfälle att prata inför hotell och restauranger i trakten om ämnet. I Öka takten har vi också pratat om tillfälliga laddare tillsammans med bland annat Audi och SkiStar. 

Under våren har vi också börjat fila på hur vi ska fira av Stolpe in för stad och land som knyter ihop säcken lite senare i höst. Själva slutklämmen sker 30-31 augusti med en slutkonferens tillsammans med projektet Förnybart i tanken som också det ska runda av. Det blir en lunch-lunch på Frösö Park Hotell med panelsamtal och en god middag ihop - missa inte att anmäla dig

Så, trevlig läsning av vårt 13e nyhetsbrev tills vi hörs igen! 

Stolpe in i Stad och Land (SiSL) Mellersta Norrland fokuserar på att skapa goda förutsättningar för laddbara bilar i Västernorrlands och Jämtlands län. Vår finansiering får vi från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden (ERUF), Region Jämtland Härjedalen, Region Västernorrland, Länsstyrelsen Västernorrland, BioFuel Region, Länsstyrelsen Jämtland, HEMAB, Kramfors kommun och Sollefteå kommun.

En bild med olika logotyper som finansierar projekt Stolpe in i stad och land.

 

 

 

 


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar nio personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius