2013-04-08 14:00Nyheter

Tips på skogsbränsleseminarier!

null

Det är mycket som händer inom skogsbränsleområdet nu! Vi känner oss glada - och stolta - över att vår projektledare för Forest Refine, Magnus Matisons, är inbjuden till Svebios 2-dagars utbildning där man får sätta sig in i hur bioenergibranschen är uppbyggd och kan uppdatera sig om de aktuella trenderna. "Inblick bioenergi" hålls i Stockholm 17-18 april.

- Det är oerhört smickrande att bli inbjuden till en sådan stor konferens, säger Magnus själv.

HÄR läser man mer om "Inblick bioenergi"


Två lokala seminarier

  1. I Strömsund kommer vi även att hålla ett eget seminarie för lokala skogsaktörer den 22 april. Här kommer Magnus Matisons bland annat att prata om trender och utveckling inom branschen och vilken betydelse biobränslen har för det svenska energisystemet. Seminariet är en uppdaterad och efterfrågad repris från 2012, då vi besökte Åsele och Norsjö. Seminariet är ett samarbete mellan BioFuel Region, Strömsunds kommun och lokala aktörer. Program finns som bilaga här under. För anmälan, klicka här!

  2. Till Lycksele har Magnus också blivit inbjuden till en skogskväll med temat bioenergi den 23 april. Även här kommer han bland annat att prata om trender och utveckling, olika system för skörd/hantering/transport av grot och energigallringar. Kvällen är ett samarbete mellan BioFuel Region och Skogsstyrelsen. Programmet finns som bilaga här under. Anmälan görs till Marcus Pettersson: 0950-576971 eller marcus.pettersson@skogsstyrelsen.se


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg