2013-09-11 09:03Nyheter

Sista chansen! Anmäl dig till BioFuel Regions 10-årsjubileum!

null

Nu är det sista chansen att anmäla sig till BioFuel Regions 10-årsjubileum! Vi har några platser kvar och ser gärna att de fylls!

Då BioFuel Region bildades för 10 år sedan var förnybara drivmedel inget man talade så mycket om. I vår region fanns endast 9 tankställen där vi kunde välja förnybart att tanka våra bilar med. Idag har vi nått en andel på 10% inom transportsektorn i riket som stort. Det finns alltså fortfarande en hel del att arbeta med på området!

19-20 september bjuder vi in till vårt 10-årsjubileum, som hålls under Umeå hållbarhetsvecka. Vi har arbetat hårt med att få till ett intressant program och vi tycker att vi lyckats bra med det! Pär Holmgrenmeteorolog/författare/klimatföreläsare, kommer att inleda under torsdagskvällen via länk från Stockholm. Att ha honom på länk känns klimatsmart och bra. Efter hans föredrag kommer vi kunna mingla, prata, mötas och vi bjuder även på en trerättersmiddag inne i festsalen på Rex.

Fredagen den 20 september flyttar vi över till Scandic Plaza och under dagen kommer vi att få höra om vår 10-åriga resa, vad som hände med de som fått stipendier genom oss och även träffa årets stipendiater. Vi kommer berätta vad vi jobbar med idag och också blicka in i framtiden. Utöver det kommer Julia Hansson, Svenska miljöinstitutet IVL, berätta vilken potential biodrivmedel har i Sverige fram till år 2030 och Jonas Westin, bitr sekr i FFF-utredningen, kommer prata om FFF-utredningen (Utredningen om fossilfri fordonsflotta.

Eftersom det är vårt 10-årsjubileum så bjuder vi på kalaset!  Och som sagt - vi ser fram emot intressanta och trevliga dagar där vi även kommer att få intressanta och trevliga möten! Bifogat finns programmet och HÄR klickar du för att komma till länk för anmälan!

Vi hälsar er varmt välkomna till Umeå!

Jubileumshälsningar
Arne Smedberg med personalOm BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg