2020-04-22 09:18Nyheter

Öka takten - ny podd om omställningen till ofossilt

null

PODD. Vad har en kaffekopp, en bränsledunk och en mobiltelefon gemensamt? Och hur hänger det ihop med elbilar. På ett tydligt, pedagogiskt och väldigt enkelt sätt ska det visa sig. 

Elbilar är på frammarsch, fler och fler ser fördelarna med att byta ut sin fossildrivna bil mot en med batteri. En stor fördel många upptäcker är att de inte behöver åka förbi en mack och tanka. Men ärligt talat, hur många är det som tycker laddboxar och elsäkerhet är lika intressant som batteriräckvidd och tekniklösningar? 

I det tredje avsnittet av podden Öka takten samtalar Jimmy Anjevall på Energikontor Region Jämtland Härjedalen om elbilar, laddning och laddinfrastruktur med Nora Lundblad som är miljösamordnare hos Diös Fastigheter och Moa Breivik som är projektledare för Stolpe in för Stad och Land Mellersta Norrland  på Energikontor Region Jämtland Härjedalen.

Poddavsnitten hittar ni där poddar finns - sök på Öka takten. Se bifogad länk för avsnittet om elbilar och laddning: Ladda elbilen en bra affär

Öka takten


  


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg