2015-08-17 16:33Nyheter

Inbjudan till Klimatsmarta transporter i city 2 sep

null

Vi rivstartar med höstens första seminarium i Örnsköldsvik. Vi har ett grymt startfält av talare och en moderator av toppklass. BioFuel Region och projektet BioGaC vill denna dag prata om hur en omställning till klimatsmarta transporter i city faktiskt kan gå till.

Tekniken finns, bränslet finns – men rätt grejer krävs på rätt plats!

Politikerna har höga mål för att minska utsläppen från transportsektorn, redan år 2030 ska Sverige ha en fossiloberoende fordonsflotta. Transporterna i citykärnor har dessutom inte bara koldioxidutsläpp att ta hänsyn till, kväveoxider och partiklar är minst lika viktigt.

Nu är det ju inte politikerna som kommer att köpa nya lastbilar, eller planera körningarna så smart som möjligt. Det är du som kör och du måste få ekonomin att gå ihop. Den här dagen vill vi prata om hur en omställning till klimatsmarta transporter i city faktiskt kan gå till, utifrån de förutsättningar som du som utförare har, och vilka alternativ som är realistiska på både kort och lång sikt.

Tid: 2 september, 09.00-15.45
Plats: Arken konferens, Örnsköldsvik
Anmälan: via länken senast den 21 augusti!
Kostnad: 0 kr (500 kr debiteras för avanmälan efter 31 aug)

Moderator är Sofie Vennersten från Lindholmen Science Park.

Målgrupp
Åkerier, Budbilar, taxi, Beställare av frakt och transporttjänster (både privata och offentliga), detaljhandel, stadsplanerare,

Syfte
Det finns redan idag strategier och fordon för att få till klimatsmarta transporter i tätorter. Vad kan göras med start imorgon? Dessutom pratar vi om vad som behövs för att underlätta denna utveckling; Vad behöver du? Vilka möjligheter och utmaningar ser du?

Läs mer om vilka talare vi skryter om och ANMÄL dig här!

Varmt välkomna!

hälsar BioFuel Region och BioGaC


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg