2013-02-04 12:45Nyheter

Biogas Norr tipsar om intressant seminarium!

Har du tankarna på att bygga en biogasanläggning? Eller jobbar du med produktion av biogas idag? Nu har du chansen att lära dig mer om vilka säkerhetskrav som ställs och vilka tillstånd du behöver.

Du som bygger eller planerar biogasanläggningar, tjänstemän och handläggare hos kommun, räddningstjänst och länsstyrelse samt konsulter och beslutsfattare är välkommen att delta vid BGA 2012, Anvisningar för biogasanläggningar, som arrangeras av Biogas Norr tillsammans med Energigas Sverige den 20 februari i UMEVAS reningsverk på Ön i Umeå.

Målsättningen med Anvisningar för biogasanläggningar, BGA 2012, är att möta anläggningsägarnas behov av samlade instruktioner om gashantering, tillstånd, materialval och liknande.

Anvisningarna ger exempel på utförande, kontroll, drift och underhåll av biogasanläggningar där biogas framställs genom rötning. BGA 2012 är utformad för att ge säkra anläggningar enligt svenska myndighetskrav.

För program, mer information och anmälningsformuläret - klicka här! Anmälan sker innan 8 februari.
Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg