2013-08-15 14:56Nyheter

BioFuel Regions 10-årsjubileum - inbjudan!

null

Tänk att det gått 10 år sedan BioFuel Region startade! Mycket har hänt under de år vi arbetat för en omställning från fossila till förnybara drivmedel. För 10 år sedan fanns i vår region endast 9 tankställen för etanol. Idag har vi nått en andel på 10% förnybart inom transportsektorn. Det finns alltså fortfarande mycket kvar att arbeta med! 
Vi bjuder nu in till vårt jubileum som vi håller 19-20 september i Umeå. Vi har jobbat hårt för att få till ett intressant program och vi tycker att vi lyckats bra med det. Pär Holmgren, meteorolog/författare/klimatföreläsare, kommer att inleda under torsdagskvällen via länk från Stockholm. Att ha honom på länk känns klimatsmart och bra. Efter hans föredrag har vi en bankett inne i Rex festsal. 

Fredagen den 20 september flyttar vi över till Scandic Plaza och under dagen kommer vi att få höra om vår 10-åriga resa, vad som hände med de som fått stipendier genom oss, vi kommer berätta vad vi jobbar med idag och vi kommer också blicka in i framtiden. Utöver det kommer Julia Hansson, Svenska miljöinstitutet IVL, berätta vilken potential biodrivmedel har i Sverige fram till år 2030 och Jonas Westin, bitr sekr i FFF-utredningen,  kommer prata om FFF-utredningen (Utredningen om fossilfri fordonsflotta.

Eftersom det är vårt 10-årsjubileum så bjuder vi på kalaset!  Och som sagt - vi ser fram emot intressanta och trevliga dagar där vi även kommer att få intressanta och trevliga möten! Bifogat finns programmet och HÄR klickar du för anmälan! 


Om BioFuel Region

BioFuel Region är en medlemsägd icke-vinstdrivande organisation. Vi bidrar till en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi genom att initiera, koordinera och samverka i projekt. Våra medlemmar finns i de fyra nordligaste länen och vi samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling. Finansieringen sker via medlemsavgifter, regionala medel och projektmedel och idag arbetar åtta personer i Umeå.


Kontaktpersoner

Hanna Olovsson
Projektledare
Hanna Olovsson
Lena Jonsson
Projektledare
Lena Jonsson
Magnus Matisons
Projektledare Bioekonomi
Magnus Matisons
Johan Lagrelius
Projektledare
Johan Lagrelius
Barbro Kalla
Kommunikatör och projektledare
Barbro Kalla
Arne Smedberg
VD BioFuel Region
Arne Smedberg
Ida Norberg
Projektledare
Ida Norberg