2023-09-12 14:34PRESSMEDDELANDE

Alingsåshem bjuder in till trygghetskväll på Hedvigsberg

Trygghetskväll Östlyckan 2022

Torsdag 14 september klockan 16.30-19.00 bjuder Alingsåshem in hyresgäster från Hedvigsberg och Stadsskogen till en kväll med pizza, poängpromenad och samtal om trygghet. Under kvällen deltar representanter från Alingsåshem, Alingsås kommun och kvinnojouren Olivia. 

– Trygghetskvällen är ett sätt att lära känna de som bor i våra områden, få prata om granngemenskap och vilka platser de upplever som trygga och otrygga, förklarar Lisa Andersson.

De senaste åren har Alingsåshem bjudit in hyresgäster i olika bostadsområden till dialogkvällar om trygghet. Evenemangen är en del i bolagets arbete med social hållbarhet, som bland annat innefattar en satsning på trygghet, trivsel och delaktighet. 

– Vi samlar personer som arbetar med trygghet på olika sätt, under en och samma kväll. Allt från kommunens fältsekreterare till mina kollegor som arbetar i fastigheterna i området. Vi hoppas på många bra samtal under kvällen, säger Lisa Andersson, hållbarhetsansvarig på Alingsåshem.

Arrangemanget anordnas i bostadsområdet Hedvigsberg, mellan Rubingatan och Safirgatan. Mat och dryck serveras till Alingsåshems bostadshyresgäster från Hedvigsberg och intilliggande Stadsskogen, så långt det räcker.

– Tidigare år har det blivit stor uppslutning. Vi hoppas att det blir många som vill komma förbi även denna gång, säger Lisa Andersson.OM Alingsåshem

Vi har det unika uppdraget att vara allmännyttan i Alingsås kommun, samtidigt som vi äger, förvaltar, utvecklar och bygger kommunens samhällsfastigheter. Vi tror på att vara mycket mer än ett fastighetsbolag. Vi vill vara bolaget som erbjuder attraktiva, hållbara livsmiljöer där bostaden eller lokalen är en av alla viktiga delar. Alingsåshem är idag en av de viktigaste aktörerna inom Alingsås stadsutveckling, med målet att bli den viktigaste.


KONTAKTPERSONER

Lisa Andersson
Hållbarhetsansvarig
Lisa Andersson