2020-05-29 07:32Pressmeddelande

Krispaketet för Alingsås företagare förlängs året ut

Alingsås kommun beslutade den 25 mars om ett tiopunktsprogram med åtgärder för att underlätta för det lokala näringslivet under coronakrisen. Åtgärderna innebär bland annat att man förlänger möjligheterna till anstånd på fakturor, att man tar bort dröjsmålsränta och avgifter för betalningspåminnelser, att man inte skickar ut några inkassokrav samt en generös hållning till kortare betalningstider till företag som levererar till kommunen.

Dessa åtgärder beslutades från början att gälla till och med sista maj, men den 11 maj beslutade kommunstyrelsen att förlänga de ekonomiska lättnaderna för kommunens företag hela året ut.

- Kommunens företag går genom en svår tid och vi vill från kommunens sida göra vad vi kan för att underlätta, säger Maria Standar, kommundirektör i Alingsås kommun.

I tiopunktsprogrammet ingår  också bland annat att kommunen inte kommer att ta betalt för planerad livsmedelskontroll och planerad tillsyn av hygienisk behandling (skönhetssalonger, fotvård, tatuerare, etc), dessa lättnader beslutades redan från början att gälla hela 2020.


Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Här har du nära till både naturen, de många sjöarna och de många möjligheter som Göteborgsregionen har att erbjuda. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. I Alingsås kommun jobbar nästan 4000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till invånare, besökare, företag och föreningar. I kommunens vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapas livskvalitet för alla.


Kontaktpersoner

Maria Standar
Kommundirektör
Maria Standar

Relaterade nyheter