2020-04-23 10:00Pressmeddelande

Elevluncherna förlängs och utökas

Alingsås kommun beslutade igår att förlänga den subventionerade take away-lunchen för distansstuderande gymnasieelever att gälla hela vårterminen ut. Samtidigt beslutades att erbjudandet ska utökas att gälla alla gymnasieelever som bor och är folkbokförda i Alingsås kommun, även de som studerar vid andra gymnasieskolor än Alströmergymnasiet.

Sedan den 30 mars kan eleverna på Alströmergymnasiet beställa lunch för avhämtning på lokala restauranger och caféer via en kommunal e-tjänst. Satsningen har fallit mycket väl ut, det är många café- och restaurangägare som anmält sig och en stor andel av eleverna utnyttjar förmånen.

Till en början skulle subventionen gälla till och med sista april, men nu har det alltså fattats beslut om att förlänga satsningen hela vårterminen ut. Hittills har det bara varit elever som bor i Alingsås kommun och studerar på Alströmergymnasiet som fått ta del av förmånen, men nu utökas den så att elever som studerar vid andra gymnasieskolor men är folkbokförda i kommunen också kan hämta ut lunch som kommunen betalar.

- Det här var först och främst en satsning som gjordes för att stötta vårt lokala näringsliv under coronakrisen och den genomfördes med rekordfart. Från beslut till vi hade e-tjänster och praktiskt förfarande på plats tog det mindre än en vecka, säger Maria Standar, kommundirektör i Alingsås, och fortsätter:

- Nu när vi haft några veckor på oss att utvärdera ser vi att vi även bör låta elever som studerar på annat håll få möjlighet till take away-lunch.

Elever som studerar vid andra gymnasieskolor än Alströmergymnasiet kommer att kunna utnyttja elevlunchförmånen från och med måndag 4 maj.

Mer information om hur man beställer sin elevlunch kommer att publiceras på kommunens hemsida inom kort. Om Alingsås kommun

Alingsås är staden med den mysiga stadskärnan, de kullerstensbelagda innergårdarna och de historiska träbyggnaderna. Allt ackompanjerat av en doft av nybakt; Alingsås är ju trots allt känd som Kaféstaden och är en av Sveriges kafétätaste städer. Här har du nära till naturen, de många sjöarna och storstaden Göteborg, endast fem mil bort. Alingsås är med sitt attraktiva läge under kraftig tillväxt men har ändå lyckats behålla sin genuina, historiska karaktär. När höstmörkret sänker sig lyses staden upp av Lights in Alingsås, norra Europas största arrangemang för experimentell ljussättning av offentliga platser.


Kontaktpersoner

Pär Hellsten
Administrativ chef, Utbildningsförvaltningen
Pär Hellsten
Maria Standar
Kommundirektör
Maria Standar