2020-12-21 11:18Pressmeddelande

Ystad bibliotek stänger tillfälligt till och med 24 januari 2021

Ystad bibliotek stänger helt från kl 16 den 21/12. Detta gäller alla biblioteksenheter; stadsbiblioteket, Glemmingebro, Köpingebro, Löderup och Svarte samt Bokbussen.  Verksamheten är stängd t o m 24/1 2021. Även Meröppet-funktionen kommer att vara avstängd under denna period.

Biblioteket följer regeringens och Folkhälsomyndighetens tillfälliga nya riktlinjer för att minska smittspridningen i samhället.

- Bibliotek är en viktig samhällsfunktion och har ett viktigt demokratiskt uppdrag men det rimliga just nu är att stänga för att bidra till att minska smittspridningen i ett allvarligt läge, bibehålla en bra arbetsmiljö och arbeta framåt mot en fin biblioteksvår, säger Linda Willander, bibliotekschef Ystads kommun.

Biblioteket stänger för all service till 25/1, men finns tillgängliga på telefon och e-post kl 10-16 varje helgfri vardag.

Telefonnummer biblioteket: 0411-57 72 90

E-post: biblioteket@ystad.se

Kontakt:

Linda Willander, bibliotekschef Ystads kommun, 0411-57 72 89, linda.willander@ystad.se


Om Ystads kommun

Ystad ligger på Sveriges sydkust med fyra mil sandstränder. Här finns goda färjeförbindelser både mot Bornholm och Polen och tåg till Malmö, Lund och Köpenhamn går varje halvtimma. E65 mot Malmö och Köpenhamn och vidare norrut är även en viktig förbindelse. Kommunen har drygt 30 000 invånare. En stor del av arealen är jordbruksmark men här finns även flera naturreservat och natura 2000-klassade områden, till exempel Ystad Sandskog alldeles bredvid stadskärnan och Sandhammaren i öster. Ystad är en regional kärna med sjukhus, polis, tingsrätt, men också många skolor i olika driftsformer, från förskolor till gymnasier och vuxenutbildning. Näringslivet är väl differentierat med ca 3 800 företag varav många är internationellt verksamma. Kulturlivet är aktivt med bland annat Ystad teater, filmproduktion i Ystad Studios och den årliga internationella jazzfestivalen Ystad Sweden Jazz Festival.

Kontaktpersoner

Charlotte Larsson
Kommunikatör
Charlotte Larsson