2024-05-29 09:28Pressmeddelande

Välkommen på vernissage 8 juni 2024 - DET är verkligheten!

Konst av elev, Emily Wistrand

Bild: Emily Wistrand ”Barndomsminne”, akryl på duk

"DET är verkligheten..."

Utställningen ”DET är verkligheten…” är skapad av bild- och formelever i årskurs 2 på Ystad Gymnasium. Utställningen utgår dels från tankar om och upplevelser av vad ett landskap är, kan vara och har varit, och dels från Ystads konstmuseums aktuella utställning ”Gränstrakt”.

Eleverna presenterar arbeten i olika tekniker och material som de har arbetat med under vårterminen. Bland annat så möter besökaren ett hjortkranium, skräp från turister, ett träd i papier maché, en hyllning till resandet med buss, en akvarell målad av havsvatten, poetiska reflektioner av vad en plats är, keramik, barndomsminnen och konsekvenserna av klimatförändringarna.

Välkommen på vernissage 8 juni 2024!

Lördagen den 8 juni kl. 12.00-16.00 är det vernissage i Stora ateljén på Ystads konstmuseum! Vi bjuder på cider och snacks.

Utställningen visas i Stora ateljén på konstmuseets entrévåning hela sommaren,
8 juni—25 augusti. Stora ateljén är alltid öppen så att du kan komma och skapa själv under museets öppettider. Det finns papper, kritor, pennor, sax och klister. Det kostar ingenting att besöka Stora ateljén.

Bild och form som inriktningsval

Eleverna som är med och skapar utställningen har valt bild och form som inriktning och eleverna kommer från flera olika program, så som NaturvetenskapsprogrammetNaturbruksprogrammetEstetiska programmetFörsäljnings- och serviceprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Kontaktperson:
Annika Magnusson, lärare Bild och form

annika.a.magnusson@edu.ystad.se, 0704- 34 05 94Om Ystads kommun

Ystad Gymnasium ligger mitt i Ystads stadskärna och vi har utbildat ungdomar sedan år 1913!

Vi erbjuder många olika gymnasieprogram, både högskoleförberedande, yrkesprogram, anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. Läs mer här: https://www.ystadgymnasium.se


Kontaktpersoner

Annajohanna Thuresson
Marknadsstrateg Ystad Gymnasium
Annajohanna Thuresson