2021-10-19 11:25Pressmeddelande

Öppet hus 27 oktober på Ystad Gymnasium

Välkommen till Öppet hus 27 okt 2021

Äntligen kan vi erbjuda ett vanligt Öppet hus, för första gången på två år kan vi ses fysiskt igen! Där hela skolan är öppen för ungdomar som står inför sitt gymnasieval. Ingen föranmälan krävs. Vi öppnar dörrarna kl 17.00 och håller igång till 19.30.

Kom hit för att träffa våra lärare, elever, studie- och yrkesvägledare, elevhälsan med många fler. Du kan besöka alla våra program om du vill. Känn in du skulle kunna trivas i vår skolmiljö, våra lokaler och verkstäder.

Boka skuggning
Vi öppnar upp för skuggning igen och vi har börjat fylla på hemsidan med tider och datum. Vi fyller på med tider efterhand om det skulle bli fullbokat fort. Boka skuggningstid via hemsidan. 

Försäljnings- och serviceprogrammet - nytt program!
I årets gymnasieval finns det ett nytt gymnasieprogram att välja, som heter Försäljning- och serviceprogrammet. Det nya programmet passar dig som är utåtriktad och nyfiken person som gillar att möta andra människor. Du får lära dig om försäljning, handel och kommunikation. Programmet ersätter det som tidigare hette Handels- och administrationsprogrammet.

Hotell- och turismprogrammet - sökbart igen!
Hotell- och turismprogrammet är sökbart i årets gymnasieval och vi hoppas verkligen att vi får många sökande så att programmet kan starta igen!

Ekonomiprogrammet - vi har även juridikinriktningen
I årets upplaga av Skånegy-katalogen saknas inriktningen Juridik under Ekonomiprogrammet. Det blev fel vid tryck av katalogen. Men på skånegy.se är informationen korrekt.

Följ oss på instagram - @ystadgymnasium
På vårt instagramkonto visar vi upp hur skolvardagen kan se ut på våra olika program. Vi tar gärna emot frågor kring gymnasievalet via instagram.

På vår hemsida finns mer information att hitta kring Öppet hus, gymnasievalet och våra gymnasieprogram.

Välkommen hit till oss på Ystad Gymnasium!Om Ystads kommun

Ystad Gymnasium ligger mitt i Ystads stadskärna och vi har utbildat ungdomar sedan år 1913! Vi erbjuder många olika gymnasieprogram, både högskoleförberedande, yrkesprogram, gymnasiesärskola och introduktionsprogram. https://www.ystadgymnasium.se