2024-04-02 06:20Pressmeddelande

Många nyheter under våren 2024 på Ystad Gymnasium!

Ystad Gymnasium.png

4-8 april 2024 - Bauhaus & Bond - elevutställning foto och digital konst

Elever från Estetiska programmet inriktning Estetik och media ställer ut foto och digital konst på Konstmuseet i Ystad. Läs mer här: Elevutställning Bauhaus och Bond - foto och digital konst » Ystad Gymnasium

8 april 2024 - Prisutdelning till Fordon- och transport vann 1:a pris, 60 000 kr

Vi blev väldigt glada när vi fick beskedet att vi vunnit 1:a priset på hela 60 000 kr till eleverna på Fordons- och transportprogrammet!
Syftet med tävlingen var att dela med oss av tips på hur vi har jobbar med långsiktig och proaktiv rekrytering av nya elever och det första vi kom att tänka på var vår satsning Summer Tech Camp – Sommarskolan för årskurs 8 som vi arrangerar med stöd från Maskinleverantörerna.

Läs mer här: Fordons- och transportprogrammet vann 1:a pris på 60 000 kr! » Ystad Gymnasium

24 april 2024 - Sommarkonsert med Estetiska programmet

Välkommen till sommarkonsert i St Maria kyrka i Ystad med elever och kör från Estetiska programmet inriktning musik. Läs mer här: https://fb.me/e/1NxP6cuep

Boka helgkassen - få trerättersmiddag med hem

Eleverna på Restaurang- och livsmedelsprogrammet erbjuder dig en trerätters middag att ta med hem på fredagar! En trerätters meny för 195:-/person. 

Ni får allt paketerat för en trevlig middag. Instruktioner om vad som behöver göras innan maten kan serveras kommer att skickas med. Läs mer här: Restaurang Risselmagasinet » Ystad Gymnasium

8 juni 2024 vernissage & öppet hela sommaren - Unga tankar - elevutställning på Konstmuseet

Eleverna ska göra sin tolkning av en redan existerande utställning på Ystads konstmuseum som heter GRÄNSTRAKT.

“Hur förhåller sig människan till sin plats på jorden? Synen på naturen och landskapet? En av tankarna med utställningen GRÄNSTRAKT är att visa på att var du än är född och var du än bor så är du påverkad av ditt landskap och du själv påverkar det”.

Läs mer här: Elever ställer ut på Ystads konstmuseum » Ystad Gymnasium


Om Ystads kommun

Ystad Gymnasium ligger mitt i Ystads stadskärna och vi har utbildat ungdomar sedan år 1913!

Vi erbjuder många olika gymnasieprogram, både högskoleförberedande, yrkesprogram, anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram.

https://www.ystadgymnasium.se


Kontaktpersoner

Annajohanna Thuresson
Marknadsstrateg Ystad Gymnasium
Annajohanna Thuresson