2021-07-05 08:18Pressmeddelande

Klostret lanserar app

Klostret i Ystad stadsvandring startKlostret i Ystad stadsvandring start

Klostret i Ystad lanserar sommaren 2021 en ny app för kulturhistoriska rundvandringar. Detta gör stadsmuseet som ett led i att göra Ystads kulturarv mer tillgängligt.

I dagsläget finns fyra rundor, varav en stadsvandring med fokus på korsvirkesstaden och de gamla byggnader som på många sätt är Ystads signum. Övriga rundor är inriktade på klostermiljön och klostret i sig. Rundorna kommer att bytas ut efter hand. I framtiden kommer även barnspår och rundor som relateras till museets utställningar och hela kommunens historia att publiceras.

Välkommen till en kort testvandring tillsammans med Tina Westergren och Henrik Axrud från Klostret i Ystad som tagit fram appens innehåll.

Tid och plats torsdagen den 8 juli kl 11:00 utanför Klostrets entré.

Kontakt:

Tina Westergren, intendent, Klostret i Ystad, 0730-78 02 67, tina.westergren@ystad.se

 

 


Om Ystads kommun

Ystad ligger på Sveriges sydkust med fyra mil sandstränder. Här finns goda färjeförbindelser både mot Bornholm och Polen och tåg till Malmö, Lund och Köpenhamn går varje halvtimma. E65 mot Malmö och Köpenhamn och vidare norrut är även en viktig förbindelse. Kommunen har drygt 30 000 invånare. En stor del av arealen är jordbruksmark men här finns även flera naturreservat och natura 2000-klassade områden, till exempel Ystad Sandskog alldeles bredvid stadskärnan och Sandhammaren i öster. Ystad är en regional kärna med sjukhus, polis, tingsrätt, men också många skolor i olika driftsformer, från förskolor till gymnasier och vuxenutbildning. Näringslivet är väl differentierat med ca 3 800 företag varav många är internationellt verksamma. Kulturlivet är aktivt med bland annat Ystad teater, filmproduktion i Ystad Studios och den årliga internationella jazzfestivalen Ystad Sweden Jazz Festival.