2021-05-31 06:53Pressmeddelande

Klostret i Ystad öppnar med invigning av fyra utställningar

Klostret i YstadKlostret i Ystad

Efter att ha hållit stängt under en längre period på grund av pandemi och ombyggnationer i museet öppnar Klostret i Ystad för sommaren den 5 juni med invigning av fyra utställningar.  

 

Inte mindre än fyra utställningar ska invigas: ”Lekutställningen Alfons Åberg”, ”Plundring – Början till ett folkmord”, ”Klostrets historia” och ”Livets väv – Vad är ekologi?” med nya verk av Gunnel Pettersson och konstnärskollektivet MASU.


Inför detta kommer vi att ha en pressvisning på Klostret den 3 juni kl. 11:00. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.


Programmet på öppningsdagen 5 juni innehåller bland annat invigningstal av kulturnämndens ordförande Sverker Meyer och flera korta visningar i utställningarna. Dessutom kommer stadsbiblioteket med aktiviteter på Alfons-tema i sin lådcykel. Gratis inträde på invigningsdagen.


Klostret kommer att ha öppet under perioden 5 juni – 29 augusti. Därefter stänger museet igen för nya ombyggnationer, samt för att arbeta med den förestående flytten av samlingarna till nytt kulturmagasin.

 

 

Tid för pressvisning: 3 juni kl. 11:00

Plats: Klostret i Ystad, S:t Petri kyrkoplan, 271 34 Ystad


Om Ystads kommun

Ystad ligger på Sveriges sydkust med fyra mil sandstränder. Här finns goda färjeförbindelser både mot Bornholm och Polen och tåg till Malmö, Lund och Köpenhamn går varje halvtimma. E65 mot Malmö och Köpenhamn och vidare norrut är även en viktig förbindelse. Kommunen har drygt 30 000 invånare. En stor del av arealen är jordbruksmark men här finns även flera naturreservat och natura 2000-klassade områden, till exempel Ystad Sandskog alldeles bredvid stadskärnan och Sandhammaren i öster. Ystad är en regional kärna med sjukhus, polis, tingsrätt, men också många skolor i olika driftsformer, från förskolor till gymnasier och vuxenutbildning. Näringslivet är väl differentierat med ca 3 800 företag varav många är internationellt verksamma. Kulturlivet är aktivt med bland annat Ystad teater, filmproduktion i Ystad Studios och den årliga internationella jazzfestivalen Ystad Sweden Jazz Festival.

Kontaktpersoner

Kristian Ördell
Kommunikationsstrateg
Kristian Ördell