2022-06-01 06:49Pressmeddelande

Klädbytardag i Ystad den 5 juni

Efter två års uppehåll är den populära klädbytardagen tillbaka! Den 5 juni kan Ystadborna, stora som små, byta kläder på Ungdomens hus i Ystad.

Att byta kläder är ett roligt, hållbart och billigt sätt att förnya garderoben på. Det tycker arrangörerna av Ystads klädbytardag, som efter två års uppehåll på grund av pandemin nu är tillbaka. På Världsmiljödagen den 5 juni ordnar Ungdomens hus, Marietorps naturskola och Avfallsenheten klädbytardag. Klockan 11 öppnar klädbytet och den som vill kan lämna in max 10 plagg och byta mot nya. 

- De flesta vet nog med sig att de har kläder i garderoben som aldrig används. Ett klädbyte är ett socialt och roligt sätt att göra sig av med kläder som man tröttnat på och samtidigt förnya garderoben med kläder man gillar bättre, säger Emma Nilsson, miljöstrateg på Avfallsenheten.

Klädbytet håller på mellan klockan 11.00 och 14.00. Med på klädbytardagen är även utställare - företag och organisationer - som sysslar med upcycling, återbruk och klädsömnad.

- Det ska bli roligt med klädbytardag igen, efter två års uppehåll på grund av pandemin, säger Emma Nilsson.

När: söndag 5 juni, kl. 11.00-14.00 

Var: Ungdomens hus, Industrigatan 8 i Ystad


Om Ystads kommun

Ystad ligger på Sveriges sydkust med fyra mil sandstränder. Här finns goda färjeförbindelser både mot Bornholm och Polen och tåg till Malmö, Lund och Köpenhamn går varje halvtimma. E65 mot Malmö och Köpenhamn och vidare norrut är även en viktig förbindelse. Kommunen har drygt 30 000 invånare. En stor del av arealen är jordbruksmark men här finns även flera naturreservat och natura 2000-klassade områden, till exempel Ystad Sandskog alldeles bredvid stadskärnan och Sandhammaren i öster. Ystad är en regional kärna med sjukhus, polis, tingsrätt, men också många skolor i olika driftsformer, från förskolor till gymnasier och vuxenutbildning. Näringslivet är väl differentierat med ca 3 800 företag varav många är internationellt verksamma. Kulturlivet är aktivt med bland annat Ystad teater, filmproduktion i Ystad Studios och den årliga internationella jazzfestivalen Ystad Sweden Jazz Festival.


Kontaktpersoner

Miljöstrateg
Emma Nilsson