2021-02-23 06:47Pressmeddelande

Internationella höghjulstävlingen Sweden 3 Days arrangeras Skåne i sommar

Den första flerdagars internationella höghjulstävlingen i modern tid går av stapeln 2-4 juli. Basen för tävlingarna är i Ystad och de sker på fyra platser i södra Skåne.

– Att ha en flera dagars internationell tävling blir en ny erfarenhet för samtliga deltagare, säger den svenska höghjulscyklisten och tävlingsarrangören, Per-Olof Kippel.

I dessa coronatider är det inte alldeles enkelt att arrangera ett internationellt cykellopp.

– Vi tvingades ställa in förra sommarens tävling men inser att sommarens tävling inte kan bli den folkfest det var tänkt att bli. Etapperna kommer därför att livesändas så att tusentals åskådare på plats kan ersättas av hundratusentals digitala åskådare, säger Per-Olof Kippel.

Han utgår ifrån att tävlingen kommer att få mycket uppmärksamhet, dels med tanke på tävlingens intresse, dels att de flesta andra höghjulstävlingar i världen ställts in.

– Vi tror på ett riktigt härligt startfält. Dock bedömer vi att den allmänna osäkerheten vad gäller resor sannolikt resulterar i något färre internationella deltagare vilket i gengäld lämnar plats för fler svenska deltagare. Vi siktar på drygt 30 deltagare vilket garanterar det vi vill ha – topp, bredd, kvinnor och män, allvar och skoj, säger Per-Olof Kippel.

 

Fakta

  • Ystad utgör bas för tävlingen. Deltagarna bor på Ystad Saltsjöbad. De fyra loppen avgörs på fyra olika platser i södra Skåne fredag-söndag, den 2-4 juli.
  • Det är första gången i modern som en flerdagarstävling arrangeras för höghjulingar.
  • Mer om Sweden 3 Days på www.sweden3days.se  


För ytterligare information:
Itta Johnson, marknadsstrateg Ystads kommun, 0709-47 72 96

Per-Olof Kippel, tävlingsarrangör, 0703-02 98 75

 


Om Ystads kommun

Ystad ligger på Sveriges sydkust med fyra mil sandstränder. Här finns goda färjeförbindelser både mot Bornholm och Polen och tåg till Malmö, Lund och Köpenhamn går varje halvtimma. E65 mot Malmö och Köpenhamn och vidare norrut är även en viktig förbindelse. Kommunen har drygt 30 000 invånare. En stor del av arealen är jordbruksmark men här finns även flera naturreservat och natura 2000-klassade områden, till exempel Ystad Sandskog alldeles bredvid stadskärnan och Sandhammaren i öster. Ystad är en regional kärna med sjukhus, polis, tingsrätt, men också många skolor i olika driftsformer, från förskolor till gymnasier och vuxenutbildning. Näringslivet är väl differentierat med ca 3 800 företag varav många är internationellt verksamma. Kulturlivet är aktivt med bland annat Ystad teater, filmproduktion i Ystad Studios och den årliga internationella jazzfestivalen Ystad Sweden Jazz Festival.

Kontaktpersoner

Kristian Ördell
Kommunikationsstrateg
Kristian Ördell