2021-03-01 08:01Pressmeddelande

Frisörernas gymnasiearbete måste genomföras trots distansstudier

Ystad Gymnasium

I dessa pandemi-tider måste gymnasiearbeten utföras för att eleverna ska kunna få betyg och ta studenten. Just nu har vi både distansundervisning och särskilda utvalda får komma in på skolan och för att kunna avsluta sina kurser. 

Den 10 mars är det dags för Frisör-eleverna att genomföra sina gymnasiearbeten, på plats i skolan och i sin egen salong som heter Stylistklippet.

Onsdag 3 mars - Förberedelse
Eleverna kommer in till salongen på skolan för att kunna göra sina skisser och deklarationer klara inför utförandet. Några elever kommer att prova lite extra tekniker på sin modell inför den stora dagen. De kommer även börja dokumentera inför sin redovisning. 
Denna dag finns det tid att prata med eleverna. 
Start kl 8.15. Lektionen slutar 14.45, eleverna slutar när de är klara.
 
Onsdag 10 mars - Gymnasiearbete i skarpt läge
Då har eleverna sina modeller på plats hela dagen där eleverna ska genomföra sju olika arbetsmoment, för att likna en dag fullbokad med kunder.
Här är det inte läge att störa eleverna med frågor då de har tidspress och kommer att vara nervösa. Fina resultat finns att fotografera. 
Start kl 8.00-17.00.
 
TIPS!
Kom och prata med våra elever den 3 mars, så kan vi skicka snygga bilder till er efter den 10/3. 
 
Adress
Industrigatan 6, Ystad

Kontaktpersoner
Carina Lindgren, Yrkeslärare Frisör
carina.lindgren@edu.ystad.se, 0704-02 20 83
 
Mattias Rådmark, Rektor
 


Om Ystads kommun

Ystad Gymnasium ligger mitt i Ystads stadskärna. Vi erbjuder många olika gymnasieprogram, både högskoleförberedande, yrkesprogram, gymnasiesärskola och introduktionsprogram. https://www.ystadgymnasium.se

Kontaktpersoner

Annajohanna Thuresson
Marknadsstrateg Ystad Gymnasium
Annajohanna Thuresson