2022-05-10 11:51Pressmeddelande

Frida skaffade sig ett jobb under Fjärde teknikåret!

"HydX är ett växande företag som kontinuerligt har rekryterat nya medarbetare sedan vi startade 2009.

Frida, som genom vårt samarbete med fjärde teknikåret (T4) varit hos oss under våren 2022 för sitt examensarbete, har på ett mycket bra sätt tagit sig an såväl den mer praktiska delen som den teoretiska och genomfört både praktiska mätningar, konstruktion och simuleringar i CFD.

Nu hade vi behov av en konstruktör så frågan gick såklart till Frida som vi börjat lära känna som en genuint intresserad och kapabel person. Vi är mycket glada att hon tackade ja!", hälsar Håkan Technical Manager på HydX.

HydX fortsätter att satsa på det fjärde teknikåret, T4, i samarbete med Ystads Gymnasium. 
– Den utbildningen fyller ett väldigt bra gap mellan studentexamen och universitetsexamen, förklarar Mattias Salomonsson, logistik och produktionschef på HydX. 
– Det ger ungdomar en bra väg in i arbetslivet och vi kan dra nytta av att duktig arbetskraft väljer att stanna i regionen. 

Fjärde teknikåret ger oss möjligheten att leta upp och driva fram unga tekniktalanger. Vi är stolta över vårt företagsklimat som är både tryggt och inkluderande och det delar vi gärna med oss av. Helt i enlighet med mål 4 i FNs globala hållbarhetsmål som är god utbildning för alla. Det är också en viktig framtidssatsning. Att koppla ihop utbildning med näringslivet är avgörande. Det utgör en otroligt viktig grogrund för framtidens kompetens.

Det är viktigt att synas för att attrahera nästa generations talanger och visa dem vilken häftig teknik vi arbetar med och vilken möjlighet och kraft det finns i att utveckla hållbara lösningar.

Läs mer om fjärde teknikåret här: https://www.ystadgymnasium.se/program/fjarde-teknikaret-t4-gymnasieingenjor/

Kontaktperson
Håkan Erlandsson, Technical Manager HydX
hakan.erlandsson@hydx.se
0722 25 73 01

Eleonore Nilsson Odén
APL-ansvarig Fjärde teknikåret
eleonore.oden@edu.ystad.se
0704 34 05 24


Om Ystads kommun

Ystad Gymnasium ligger mitt i Ystads stadskärna och vi har utbildat ungdomar sedan år 1913! Vi erbjuder många olika gymnasieprogram, både högskoleförberedande, yrkesprogram, gymnasiesärskola och introduktionsprogram. https://www.ystadgymnasium.se


Kontaktpersoner

Annajohanna Thuresson
Marknadsstrateg Ystad Gymnasium
Annajohanna Thuresson