2023-11-08 15:15Pressmeddelande

Företag vill motivera unga tekniker - Sponsrar med rymdföreläsning!

Space

Mats Ohlsson, VD för Examec Maskinmontage AB i Tomelilla vill inspirera och motivera unga teknikintresserade ungdomar att fortsätta utbilda sig inom teknikområdet.

”Vi behöver unga människor till teknik- och industriföretagen, och detta är mitt sätt att bidra till ett ökat intresse”, säger Mats Ohlsson.

Tisdag 14 november kommer föreläsare Ulf Berggren från www.rymdkunskap.se  till Ystad Gymnasium och ger en helhetsbild av rymdteknik och hur det påverkar vårt samhälle.

Hur fungerar det att leva och bo i rymden?

Fakta om rymdkapplöpningen, kalla kriget, månlandningar, elementär rymdfysik, kosmisk strålning, omloppsbanor, spännande platser i solsystemet och mycket mer. Ulf kommer också att prata om planerna på en ny rymdfärd 2024, med vår svenske astronaut Marcus Wandt. Föreläsningen är illustrativ och lustfylld för att väcka nyfikenhet kring rymden hos unga människor.

Elever från åk 3 med lärare på Teknikprogrammet och Fjärde teknikåretYstad Gymnasium är inbjudna.

Samarbetsföretag inom fjärde teknikåret

Examec är ett av tolv samarbetsföretag till fjärde teknikåret, ett gymnasialt påbyggnadsår vid Ystad Gymnasium. Företaget har varit med från starten för snart tio år sedan och erbjuder de blivande gymnasieingenjörerna APL-plats, arbetsplatsförlagt lärande, samtidigt som de bidrar till den lokala kompetensförsörjningen. Examec är specialiserade på precisionsdetaljer och avancerat maskinbygge och bearbetar metaller med mycket höga toleranskrav, inom medicinteknik, forskningsanläggningar och förpackningsindustrin.

Tisdagen den 14 november 2023
klockan 8.30-12.00
Aulan på Österport

Kontaktpersoner

Mats Ohlsson, Examec Maskinmontage AB
mats.ohlsson@examec.com, 0417-788 81

Ulf Berggren, Beatnic Förlag KB
kontakt@rymdkunskap.se,  0709-697 337

Eleonore Nilsson Odén, Ystad Gymnasium fjärde teknikåret
eleonore.oden@edu.ystad.se,  0704-34 05 24Om Ystads kommun

Ystad Gymnasium ligger mitt i Ystads stadskärna och vi har utbildat ungdomar sedan år 1913! Vi erbjuder många olika gymnasieprogram, både högskoleförberedande, yrkesprogram, anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram.

https://www.ystadgymnasium.se


Kontaktpersoner

Annajohanna Thuresson
Marknadsstrateg Ystad Gymnasium
Annajohanna Thuresson