2024-04-08 14:51Pressmeddelande

Fordon och transport vann 1:a pris på 60 000 kr!

Styrelseordföranden i MAF Sven-Olof Gudmundsson och branschutvecklare Linda Stenström tillsammans med lärare Per Kristiansson.

Vi vann 1:a pris i Transportföretagens tävling “Nästa stopp: Fordonstekniska programmet!”.

Vi blev väldigt glada när vi fick beskedet att vi vunnit 1:a priset på hela 60 000 kr till eleverna på Fordons- och transportprogrammet!
Syftet med tävlingen var att dela med oss av tips på hur vi har jobbar med långsiktig och proaktiv rekrytering av nya elever och det vi tävlade med var vår satsning på Summer Tech Camp – Sommarskolan för årskurs 8 som vi arrangerar med stöd från Maskinleverantörerna. Eftersom vårt sommarskola har bidragit till ökat intresse för Fordons- och transportprogrammet.

Prisceremoni och tårtkalas 8 april kl 10.00

På måndagen den 8 april kl 10.00 hade arrangerades prisutdelning i fordonshallen på Ystad Gymnasium av styrelseordföranden i MAF Sven-Olof Gudmundsson och branschutvecklare Linda Stenström. De lämnade över diplom med motivering och blommor. Samtidigt bjöd skolan in våra elever på Fordons- och transportprogrammet till tårtkalas för att fira vinsten.

Vårt tävlingsbidrag - vi skapade en film!

Vi skapade en film om Summer Tech Camp där Betty (från årskurs 8) berättar om hennes upplevelse av sommarskolan, Charlie som går på Fordons- och transportprogrammet berättar om hans gymnasieval, lärare Per och rektor Mattias berättar om upplägget och genomförandet av Summer Tech Camp och Christer Nilsson som är service- och marknadschef på Österlens Lastvagnar AB berättar om hur viktigt det är att koppla ihop utbildningen med näringslivet, så som studiebesök och APL-platser.

“Jag tyckte att sommarskolan var jättebra, för man kunde få en liten provperiod och se hur det är att gå på Fordons- och transportprogrammet, hur det är att gå på Ystad Gymnasium och att få se hur det är i yrket eftersom vi åkte runt på studiebesök till olika företag. Det var väldigt bra och jag skulle rekommendera stort att gå på sommarskola”, Charlie elev i årskurs 1 på Fordons- och transportprogrammet”.

Detta planerar vi att göra med vinsten på 60 000 kr

– “Först bjöd vi våra elever på tårtkalas för att fira vår vinst! Sedan kommer vi att köpa in nya övningsbänkar för våra elever där de kan öva på el och elektronik. Dessutom kommer vi att åka på studiebesök med eleverna till Volvos bil- och lastbilsfabrik i Göteborg“, säger yrkeslärare Per Kristiansson.

Läs mer om nyheten här: Fordons- och transportprogrammet vann 1:a pris på 60 000 kr! » Ystad Gymnasium

Kontaktperson
Per Kristiansson, yrkeslärare på Fordon och transport
per.kristiansson@edu.ystad.se
0724 76 63 83


Om Ystads kommun

Ystad Gymnasium ligger mitt i Ystads stadskärna och vi har utbildat ungdomar sedan år 1913!

Vi erbjuder många olika gymnasieprogram, både högskoleförberedande, yrkesprogram, anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. Läs mer här: https://www.ystadgymnasium.se


Kontaktpersoner

Annajohanna Thuresson
Marknadsstrateg Ystad Gymnasium
Annajohanna Thuresson